Gå til hoved-indhold
Køge Bugt kredsens ungdomsafdelinger er specielt glade for deltagelsen af håndfuld både fra andre steder på Sjælland. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Køge Bugt kredsens ungdomsafdelinger er glade for deltagelsen af både fra andre steder på Sjælland. Foto: Mogens Hansen

Hold-dyst som ude i verden

30 unge skal på Køge Bugt i weekenden til holdsejlads i tomandsjollen Feva. Køge Bugt Kredsen vil udbrede sejladsformen.

 

Af Troels Lykke |

Køge Bugt Kredsen skriver:

Det gode samarbejde i Køge Bugt Kredsen betyder nu at kredsen ved fælles hjælp tilbyder landets Feva sejlere en hel weekend der står i holdsejladsens tegn.

Indtil nu har holdsejlads i Danmark været begrænset til Optimistjolle, men det er ikke nogen naturlov der siger at det skal foregå i en enmandsjolle.

Faktisk foregår rigtig meget holdsejlads ude omkring i verden i tomandsjoller - Ja selv VM afholdes i tomandsjoller, skriver Køge Bugt Kredsen til minbaad.dk

Det at sejle to i hver båd tilfører holdsejladsen yderligere en dimension, idet hvert hold nu ikke kun består af tre både, men også af to personer som skal samarbejde i hver båd.

Når vi samtidig ser at alle der prøver holdsejlads, elsker det, er det naturligt at prøve at starte noget op for dem der er for store til optimisten.

Forberedt længe

Forberedelserne har stået på længe, for der startes helt for bunden. Hverken sejlere eller hjælpere kender til holdsejlads på forhånd, men alle har været meget opsatte på at lære om det.

Holdsejlads handler naturligvis om at arbejde sammen på hvert hold. Men ud over dette, vil holdsejladstræning også øve sejlerne i taktiske situationer, overblik og kommunikation skipper og gast imellem. Altså alle ting som sejlerne også kan have glæde af i fleet sejlads.

Med dette initiativ håber arrangørerne at starte en udvikling mod også at bruge Feva jollen til holdsejlads til glæde for landets ungdomssejlere.

Spredes til andre kredse

Køge Bugt kredsens ungdomsafdelinger er specielt glade for deltagelsen af håndfuld både fra andre steder på Sjælland, således idéen og oplevelsen spredes til de aktive klubber i de omkringliggende kredse.

Sejlklubben Køge Bugt i Hundige, lægger faciliteter til dette spændende arrangement, og sejler og baneleder Søren Badstue vil stå for undervisningen.

Foto: Mogens Hansen - se båden sejle her på youtube.com

Se flere billeder fra Mogens Hansen her

content-loader
content-loader
content-loader