Gå til hoved-indhold
Her sejles der på Bough Beech Reservoir. Foto: Mogens HansenKapsejlads
Her sejles der på Bough Beech Reservoir. Foto: Mogens Hansen

Sjov og inspirerende holdsejlads i England

Danske Feva-jolle sejlere har været i England for at høste erfaring omkring holdsejlads. Der er nu nedsat en arbejdsgruppe som skal fremme holdsejlads i Danmark. Læs Mogens Hansens beretning.

Af Rasmus Antoft |

I Danmark er holdsejlads i to-mands joller praktisk taget et ukendt format.        

I 2010 blev de første skridt taget, idet der blev afholdt 2, holdsejlads- træningsarrangementer i Sejlklubben Køge Bugt, arrangeret i samarbejde mellem Brøndby Strands Sejlklub, Vallensbæk Sejlklub og Sejlklubben Køge Bugt.

Det skriver Mogens Hansen til minbaad.dk

Der blev sejlet i Feva joller, med 3 både på hvert hold og 2 hold mod hinanden ad gangen. Sejlerne fandt holdsejlads sjovt og inspirerende, og en anderledes måde at sejle på.

Holdsejlads i to-mands joller er meget udbredt rundt om i verden, ikke mindst på skoler og universiteter i England og USA, men også f.eks. i Sverige.

På baggrund af de positive oplevelser fra Køge Bugt kredsen og for at fremme kendskabet til holdsejlads i hele Danmark, er der i samarbejde med Dansk Sejlunion nedsat en arbejdsgruppe som har til formål at arrangere holdsejlads-træning og udarbejde undervisningsmateriale.

Holdsejlads er intensiv sejlads, med fokus på sammenhold, kommunikation, taktik og kapsejladsregler.

Sejladserne varer typisk omkring 7 minutter, der startes kontinuerligt så flere sejladser er i gang på samme tid og der bliver i løbet af en dag sejlet mange sejladser.

Feva sejlere tager til england

I Danmark bliver der kun sejlet holdsejlads i Feva, Optimist og Zoom8.

En gruppe unge og forældre fra hovedstadsområdet var derfor taget til England for at høste yderligere erfaring omkring holdsejlads.

Inden afrejse var der blevet valgt et hold med 6 sejlere i alderen 16-17 år, som havde været med til holdsejladstræningen i 2010.

Holdet bestod af Michelle Falk Poulsen fra Køge Sejlklub, Mads Flindt og Thor Krogaard Hansen fra Sejlklubben Køge Bugt samt Filip Hansen, Nicoline Stender Arentoft og Andreas Kjærgaard fra Brøndby Strands Sejlklub.

En af sejlerne skulle have fri fra sommerferiejob på Anholt for at kunne deltage, så derfor blev holdet navnetgivet efter arbejdsgiveren – Team Karen Anholt.

Forberedelse betaler sig

Inden turen gik til England, blev der lavet en enkelt dags holdsejlads træning for at genopfriske hvad hols sejlads egentlig var samt ryste besætningerne sammen.

Et helt simpelt arrangement med 8 sejlere, 4 Feva joller. Korte og intense sejladser. Og for yderligere at styrke holdånden blev der med hjælp fra SLAM, anskaffet lækre tasker, trøjer og jakker som skulle med på turen.

Selvom ingen af sejlerne havde erfaring med båden som der skulle sejles i klarede de stævnet godt. Samlet placerede Team Karen Anholt sig på en 11 plads ud af 23 deltagende hold.

Holdsejlads til jeres klub?

Formålet med rejsen var at lære en masse om holdsejlads, som kan bruges hjemme i Danmark – og det blev til fulde opnået. Den 10.-11. september er afsat til et holdsejlads træningsarrangement.

Hvis der er en klub, gerne vest for storebælt, som har lyst til at lægge faciliteter kan de henvende sig til Dansk Feva Klub via hjemmesiden www.fevaklub.dk

Holdsejladsgruppen vil komme med et komplet setup, så klubben skal blot hjælpe med landfaciliteter.

Der vil naturligvis være mulighed for at deltage i gennemførelsen, således at viden om holdsejlads kan blive forankret lokalt, skriver Mogens Hansen.

Hele billedserien kan ses på:

www.hansen4.dk/Karen_Anholt_BSDRA_2011

content-loader
content-loader
content-loader