Gå til hoved-indhold
Hans Natorp afventer strategigruppernes forlsag. Det er dem der skal afstikke linjerne for fremtiden. Foto: Troels LykkeSejlklubber
Hans Natorp afventer strategigruppernes forlsag. Det er dem der skal afstikke linjerne for fremtiden. Foto: Troels Lykke

Hans Natorp om DS: Nu er balancen i orden

Bådmagasinets betroede kommentator, den kontroversielle KDYer Nicolai Lassen, bekylder DS-formand Hans Natorp for manglende gennemslagskraft, og for sammensætningen af visions-og strategiudvalgene i DS. Hans Natorp forklarer sig her.

Af katrine bertelsen |

Hans Natorp, hvor meget kan en formand egentlig bestemme i Dansk Sejlunion, når du selv har fast arbejde og sekretariatet altid er der med Dan Ibsen i spidsen?

Formanden og bestyrelsen udstikker retningslinjerne. De dagligdags beslutninger, tager sekretariatet under hensyn til bestyrelsens pejlemærker.

Onde tunger kalder det ”Dans” Sejlunion, og mange mener at han er magtfuldkommen...

En generalsekretær er aldrig bedre end sin bestyrelse. Er en af parterne for svag er der uorden i balancen. Hvad der er sket tidligere, kan jeg ikke kommentere på, men nu er balancen i orden. Det handler om modspil og medspil.

Er miljøet for indspist?

Nej, det mener jeg ikke det er. Der er helt sikkert rigtigt mange af deltagerne i strategiprocessen, der vil betakke sig for at blive kaldt for indspiste med Dansk Sejlunion. Til gengæld glæder det mig, at der er så mange af de faste debattører, der aktivt har rakt hånden i vejret og tilbudt at deltage i processen.

Strategiudvalget skal have ro til at udføre sit arbejde – jeg har ingen ambition om at rulle en bestemt dagsorden ind over processen.

Det bliver ingen revolution, men et langsomt paradigmeskifte. Jeg ser det som en løbende proces, hvor bestyrelsen, med afsæt i strategiarbejdet løbende udstikker kursen.

Der har været kritik af sammensætningen af strategiudvalgene, at det er de gamle konservative mænd igen. Passer det?

Nej, det passer ikke. Det har været udfordring med at rekruttere medlemmer uden for sejlsportens egen kreds, men mange har lovet at deltage med input, uden at sidde i udvalgene.

Vil DS anbefale kølbåde til de unge? Der har været stor interesse om det på minbaad.dk.

Det vil vi gerne, men det skal jeg fortælle mere om, når vi ser afrapporteringen fra strategiarbejdet.

content-loader
content-loader
content-loader