Gå til hoved-indhold
DS fik klø på seneste generalforsamling, for ikke at være i øjenhøjde med sejlsporten. Foto: Katrine BertelsenSejlklubber
DS fik klø på seneste generalforsamling, for ikke at være i øjenhøjde med sejlsporten. Foto: Katrine Bertelsen

Strategiudvalgene færdige med 1. etape

Ni udvalg har siden DS generalforsamling arbejdet med anbefalinger til strategiudvalget, som nu skal sammenfatte det til en fremtidig kurs, som DS skal styre efter.

Af katrine bertelsen |

På den seneste generalforsamling i Dansk Sejlunion, fik DS smæk for ikke at være på forkant og i øjenhøjde med sejlerne.

Forslagsstillerne, Aarhus Sejlklub, Hellerup Sejlklub og Vedbæk Sejlklub, skrev dengang: "Dansk Sejlunion har en stærk faglig kompetence indenfor mange områder, og ledelsen har seriøst forsøgt at adressere problemerne med mange velmente tiltag."

"Desværre har de fleste af disse tiltag ikke båret tilstrækkelig frugt, og forslagsstillerne mener, at indsatsen bør forstærkes."

Det afstedkom en række udvalg, der skulle arbejde med strategier og visioner for det fremtidige arbejde i DS.

Nu ligger ni rapporter klar, der skal skrives sammen, og danne grundlag for arbejdet.

Hans Natorp, formand for Dansk Sejlunion skriver på sin blog:

Godt nytår - ja - jeg ved godt, at det snart er midt i januar nu…

Men jeg har sammen med mange andre i Sejlunionen haft travlt, og så går tiden jo hurtigt!

Det helt overordnede emne efter nytår har været strategiarbejdet.

Ni udvalg afleverede den 5. januar deres rapporter med anbefalinger til strategiudvalget, hvor vi nu er i gang med det store læse- og skrivearbejde, som vil resultere i Dansk Sejlunions Strategi 2011.

Hvorfor er titlen ikke Dansk Sejlunions Strategi 2011-2016? Jo, det er den ikke, fordi strategien løbende skal revideres. Den skal ikke holde uden tilpasning frem til 2016.

Dansk Sejlunions Strategi 2011 bliver et stærkt styringsredskab, der afspejler 2011 virkeligheden, og viser vejen i det lange perspektiv. Strategiarbejdet er en løbende proces, så vi får også en Strategi 2012, 2013…

Vi kender det langsigtede mål og med det for øje, justerer vi løbende kursen efter de aktuelle forhold.

I aftes mødtes vi i selve Strategiudvalget, hvor vi identificerede fællesnævneren i de anbefalinger, som de enkelte udvalg har givet i deres rapporter.

Jeg tør godt allerede nu konkludere, at nogle af nøgleordene i Dansk Sejlunions Strategi 2011 bliver:

  • Fællesskab
  • Sammenhængskraft
  • Interaktion
  • Sejlerfokus
  • Den danske model

Vores sport har mange forskellige udtryk – sejlsport er en livslang sport. Det er vigtigt, at vi kan se hinanden på tværs af alder, klasser og aktivitet. Ellers mister vi sammenhængskraften og dermed os selv. Vi mister sejlere!

Sporet for et liv i sejlsport skal være tydeligt, uanset om man er til cruising, kapsejlads eller en karriere som frivillig leder.

Og vi skal gøre det på den rigtige måde. Pr intuition har vi ladet ”den danske model” præge vores måde at dyrke sejlsport på. Den danske model giver os kulturbærere og rollemodeller, der kan inspirere os til at blive bedre sejlere. Og også bedre til andre ting. Sejlsport er en god ballast at have med til mange andre udfordringer her i livet…

Det er en meget spændende og intensiv proces, som Strategiudvalget er gået i gang med. Der er afleveret ni store rapporter med strategiske betragtninger og anbefalinger for hver deres område. Nu er Strategiudvalget ved skrive de væsentlige punkter sammen til ganske få sider. Og det skal udvalget gøre med klare budskaber og prioriteringer, så der ikke pludselig er lovet medvind på alle kurser!

Med sejlerhilsen
Hans Natorp
DS Formand

content-loader
content-loader
content-loader