Gå til hoved-indhold
Der skal være stort fokus på OL-klasserne, de generer penge til os allesammen, mener Hans Natorp.Sejlklubber
Der skal være stort fokus på OL-klasserne, de generer penge til os allesammen, mener Hans Natorp.

Natorp: OL er et fyrtårn - Høghen kommenterer nu

Hans Natorp giver et bud på hvorfor at danske OL-sejlere spiller en stor rolle, selvom vi oplever at få interesserer sig for dem. Katrine Bertelsen fra minbaad.dk, bringer her endnu interview med DS-formanden.


Af katrine bertelsen |

På minbaad.dk oplever vi, at folk ikke interesserer sig særlig meget for OL-klasserne. Ikke desto mindre har Dansk Sejlunion meget stort fokus på netop de klasser. Hvordan kan det være?

- OL er et fyrtårn der generer penge til sejlsporten. Hvis du spørger folk, hvilke sejlsportsbegivenheder de kan huske, er det Guld 49’eren og Jesper Bank i Sydney. Uden OL ville vi have meget færre penge at gøre godt med. OL skaffer sponsorer. Men vi skal blive bedre til at brande vores gode sejlere.

Er DS samarbejde med klasse-organisationerne godt nok?

- Vi kan altid gøre det bedre, men klasseorganisationerne har selv et ansvar for at formidle og synliggøre sig. De har allerede den mulighed på DS hjemmeside, hvor de kan lægge beretninger og billeder. Selvfølgelig skal DS hjælpe, men som det er skruet sammen lige nu, har vi ikke kapacitet til at gøre mere på formidlingsområdet. Vi har kun én pressemedarbejder til både Sejlerbladet og til eliteformidling, så DS kan ikke være pressecenter for det hele. Men vi håber, at det måske ændrer sig.

For højt ambitionsniveau?

Flere mindre klubber mener, at DS er ude af trit med, hvad der reelt foregår i de mindre klubber. Det kan f.eks. være det store fokus fra DS side på medieformidling i forbindelse med kapsejladser, krav til antal af følgebåde og f.eks. TracTrac.

Er DS ambitionsniveau for højt, så de små klubber ikke kan være med?

- Ambitionsniveauet skal være højt. Vi går ikke efter laveste fællesnævner. Der vil altid være en overligger og en underligger. Hvis vi kan hjæpe de klubber der ligger ved underliggeren eller derunder, så skal vi gøre det. DS opgave er at gøre det nemmere for klubberne f.eks ved at formidle viden og etablere samarbejde imellem klubberne. Vi har allerede mange tilbud, og der vil komme flere.

Ungdom og fremtid

Vi talte også med Hans Natorp om det, der ligger alle klubber på sinde, nemlig hvordan vi fastholder de unge? Har DS et bud?

- Det skal være mere synligt, hvordan et sejlerliv kan forme sig. Fx har vi mange dygtige sejlere, der sejler på de helt store både – ultimativt Volvo Ocean Race. Men vejen dertil er ukendt. Vi skal vise de unge, at der er mange muligheder i sejlsport. De unge skal kunne se brikkerne i puslespillet,og komme videre i deres sejlerkarriere.

content-loader
content-loader
content-loader