Gå til hoved-indhold
29ere er underholdende at sejle og se på. Foto: Troels LykkeKapsejlads
29ere er underholdende at sejle og se på. Foto: Troels Lykke

Største jolleevent i Danmark nogensinde

Sail Extreme havde 25 procents fremgang. Og det bliver større, siger stævneleder Flemming Kold. 750 sejlere deltog i Kerteminde.

 

Af Troels Lykke |

Omkring 660 joller, 750 sejlere, 285 campingenheder, 190 officials og op mod 2.000 forældre/søskende som back-up, har sat sit markante og festlige præg på Kerteminde Marina og Kerteminde by i de sidste 3 dage.

Kort sagt nordens største sejlevent Sail Extreme blev endnu en gang afviklet i pinsen, og endnu engang med succes, lyder det fra Amandas by.

Fremgang i krisetider

I disse krisetider kunne Sail Extreme noterer en fremgang på cirka 25 % i forhold til sidste års rekorddeltagelse på 518 joller.

En rekord som Stævneleder Flemming Kold kun tror holder et år, nemlig frem til Sail Extreme 2011.

Logistikken skal nøje overvejes og optimeres, specielt på de landværts  faciliteter, hvis der skal kunne håndteres en større event, men det arbejde går man i Kerteminde allerede i gang med i næste uge, hvor der er evaluering på 2010 og start på 2011 versionen af Sail Extreme.

Langsom nedtrapning til hverdagen

Her 2. pinsedag står der "kun" Sail Extreme Team Race med omkring 100 deltagende Optimister og Zoom8 samt det mest omfangsrige prøv-noget-nyt på programmet-

"Så man kan sige at Sail Event Kerteminde trapper stille og roligt ned til en normal hverdag, frem mod årets anden kæmpe event, nemlig VM for RS:X fra den 27. august til den 5. september," siger Flemming Kold.

www.sailextreme.dk

content-loader
content-loader
content-loader