Gå til hoved-indhold
Med en lille GPS kan du bruge dine søkort på den billige IPhone eller på en IPad.Udstyr
Med en lille GPS kan du bruge dine søkort på den billige IPhone eller på en IPad.

GPS på iPod og iPad

Her er julegaven til manden der har det næsten det hele. Har han en iPad uden GPS, så findes der en løsning. Bad Elf GPS er godkendt af Apple.

Af katrine bertelsen |

Der findes mange maritime navigationsprogrammer til iPad og iPhone, men iPad sælges i to versioner, og kun 3G versionen har GPS indbygget. Det skriver seilas.no.

Har du købt den billige udgave kan du hente og installere kortprogrammet, men du kan ikke se hvor du er i kortet. Ikke uden GPS-antenne.Bad Elf GPS er en lille sag du kobler til Apples produkter via dock-kontakten. Den har også en mini-usb port som gør at du kan åbne systemet også med GPSen koblet til.


Har du en iPod touch, billigudgaven af iPhone, uden telefon, så kan du med den lille GPS også bruge iPoden til navigation. 

Bad Elf GPS kan købes på eBay. www.ebay.com

Maritime apps til IPhone

Ankervagt
Anchor Alarm: Mobilen vækker dig hvis båden driver, når du har ankret. Flytter båden sig mere end den afstand, du har bestemt går alarmen på iPhonen. 

iphoneappsplus.com/navigation/anchor-alarm

Vindmåler
Wind Meter: Brug telefonen som vindmåler. Du kan vælge hvordan hastigheten skal vises, om det skal være i knob, kilometer i timen eller efter Beafort-skalaen. Vindmåleren har display som kan vise helt op til 41 sekundmeter. Den viser også gennemsnitsvinden. 

iphoneappsplus.com/weather/wind-meter

content-loader
content-loader
content-loader