Gå til hoved-indhold
Fra enkel sejlerkniv over multitool til håndbygget kniv. Der er nok at vælge imellem.Udstyr
Fra enkel sejlerkniv over multitool til håndbygget kniv. Der er nok at vælge imellem.

Julegaver: Find den lækre sejlerkniv

En god lækker sejlerkniv hører til i den dyre ende af julegaveskalaen. Vi har fundet en række knive og multi tools – fra den håndbyggede til de mere enkle. Find julegave-kniven her.

Af katrine bertelsen |

En god sejlerkniv er ikke til undvære. Udbuddet er stor og bredt, fra knive velegnede til tovværksarbejde med alskens ekstraudstyr til et sikkerhedsinstrument med det allermest nødvendige, eller den specialbyggede, lavet efter mål. Vælg selv, hvad sejleren skal have under juletræet.

Priserne er vejledende, så du kan være heldig at finde nogle af knivene billigere. Prisen på den håndlavede varierer alt efter materialevalg.

I slutningen af artiklen, kan du læse hvad en evt. kommende ændring af knivloven betyder i praksis.

Wichard kniv

Wichard knive er praktiske og komfortable at bruge, men er først og fremmest fremstillet til at holde til hårdt arbejde. De er meget robuste og det halvt takkede knivsblad gør det muligt at skære, uden at det går ud over knivæggens skarphed. Med et etui er det muligt at anbringe kniven i bæltet så den er lige ved hånden, når den skal bruges.

Foldekniv med rustfrit blad, sjækkelåbner og mærlespiger. Flourescerende skæfte.
Pris: 391 kr.

De fleste bådprovianter fører kniven, men ring til Columbus Marine og find den nærmeste forhandler, hvis du er i tvivl.

www.columbus-marine.dk

 

GillMarine Tool

Marine Tool er et klassisk værktøj med sjækelåbner, savtakket kniv, mærlespiger og skruetrækker. Værktøjet er i rustfrit stål og har en titanium coating, der forhindrer korrosion. Den leveres med bæltepung. Bladlængde 60 mm.

Pris: 169 kr

www.palby.dk

 

Victorinox Swiss army kniv, model Mariner

I 1891 vandt Karl Elsener sin første kontrakt på leveringen af lommeknive til den Schweiziske hær og den originale Swiss Army kniv så dagens lys for første gang.

Det var en robust kniv med træhåndtag og værktøjerne var begrænset til, hvad soldaterne havde brug for: knivblad, dåseåbner til konserves, en syl til reparation af seletøj samt en skruetrækker til at adskille geværet. Gennem tiden har kniven udviklet sig mht. materialer: Den er nu lavet i rustfrit stål og træhåndtaget er erstattet med aluminium, men udover en kapselåbner er funktionerne stort set uændrede.

Sejlerkniven Mariner fra Victorinix indeholder bl.a. sjækelstrammer og mærlespir foruden mange mere almindelige værktøjer.

Pris: 329,00

Forhandler findes påVictorinox hjemmeside ellers henvises til nærmeste forhandler på tlf.: 32 96 80 16.

Læs mere på: www.victorinox.dk

 

Leatherman Wave

Leathermans Wave er et legendarisk multitool i rustfrit stål og med blødt afrundede greb. Prisbelønnet og rost verden over.

Som en ekstra sikkerhedsdetalje låses alle de udvendige værktøjer automatisk, så snart du åbner den. Det eliminerer risikoen for, at brugeren skader sig selv.

Leatherman Wave er et multiværktøj til sejleren. Værktøjet indeholder bl.a. spidstang, bidetang, savtakket kniv og af-isoleringstang. Uundværlig til mindre reparationer, hvis værkstedet ikke lige er ved hånden.

Pris: 1.059 kr

Leatherman oplyser nærmeste forhandler på tlf.: 35 43 68 00

www.leatherman.dk

 

Hvide Sande knive

Du kan også få speciallavet en sejlerkniv. Knivmager Peter Hald i Hvide Sande ”skræddersyr” din kniv efter den hånds mål, og du kan selv bestemme både træsort og klinge og funktion. Og skulle du selv ligge inde med et smukt stykke træ, kan det måske også bruges.

Sædvanligvis skal du regne med en fremstillingstid på 3 - 4 uger, - men det tager jo den tid som det tager, siger kniv-mager Peter Hald fra Hvide Sande. Der kan kan jo ske noget uforudset med f.eks. træet til skæftet, men så ringer jeg, lover Peter Hald, der ikke vil aflevere et halvfærdigt stykke arbejde.
Prisen er betinget af materialevalg, form og skedens design.

Priser fra ca. 800 – 1200 kr

www.hvidesandeknive.dk

 

Regeringen klar med lovforslag om ændring af knivloven

Justitsminister Morten Bødskov er klar med et lovforslag, der gør op med den automatik, som ligger i den såkaldte knivlov fra 2008.

I den nuværende lovgivning er der en hovedregel om, at det i førstegangstilfælde giver en ubetinget straf på 7 dages fængsel for overtrædelse af knivforbuddet.

Der indsættes i stedet i lovgivningen en sanktionsbestemmelse, som betyder, at førstegangstilfælde som udgangspunkt straffes med bøde. Hvis der foreligger skærpende omstændigheder, skal der stadig kunne idømmes frihedsstraf i førstegangstilfælde. 

 

Samtidig ønsker regeringen at hæve bødeniveauet for at markere, at det helt generelt er meget væsentligt, at knivforbuddet overholdes.

Lovforslaget om ændring af straffen for overtrædelse af knivforbuddet er sendt i høring med henblik på, at lovforslaget kan fremsættes inden jul.

content-loader
content-loader
content-loader