Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Drage-båden blev konstrueret i 1929 og fylder altså 90 år i år. Foto: Morten Jensen.

Drage-DM sejles i Frederikshavn til august med nordisk deltagelse

I anledning af 90-års jubilæet for Drage-klassen er det lykkes den lokale Drage-sejler Søren Mortensen at få Drage-DM rykket ud af Øresund og til Frederikshavn. Deltagerne kommer fra de nordiske lande samt England.

Af Maria Ravn Jürgensen |

2019-udgaven af Danmarksmesterskabet for Drage-klassen afgøres i dagene 23. august til 25. august på havet ud for Frederikshavn med Frederikshavn Sejlklub som vært.

Allerede i 2018 startede forberedelsen af stævnet, som ifølge Jan Larsen forløber helt efter planen.

- Vi er en gruppe på syv erfarne stævnearrangører, der tager del i denne proces, fortæller han.

Udover setup'et for dysterne på vandet ud for Frederikshavn omfatter planlægningen også sociale aktiviteter for sejlerne på land. Heriblandt hygge med aftersail samt fællesspisning om aftenen i festtelt opsat til lejligheden.

Tilmeldingsblanketter i Holland

Der er på nuværende tidspunkt allerede tilmeldt elleve Drager med både Sverige, Norge og England repræsenteret.

I dagene 9. juni - 15. juni deltager Søren Mortensen med gasterne Henrik Ølgod og Palle Hemdorff ved Dragon Gold Cup 2019 i Medemblik, Holland.

Her får Mortensen 30 tilmeldingsblanketter med i bagagen. Sejleren har, ifølge Jan Larsen, lovet, at der ikke returneres til Frederikshavn førend, der her er indhentet 30 bindende tilsagn om deltagelse.

Populær verden over

Dragen er en gammel konstruktion fra 1929 tegnet af norske Johan Anker og blev hurtig en populær bådtype i Norge, Sverige og Danmark. Senere også internationalt, hvor Dragen blandt andet var OL-båd fra 1948 frem til OL i 1972.

Der er fortsat stor aktivitet i klassen verden over. Senest ved VW i Australien. Til oktober afholdes 90-års Jubilæums Regatta i Sanremo, Italien.

Flere oplysninger om stævnet kan findes her.

content-loader
content-loader
content-loader