Gå til hoved-indhold
Guldpokal i Folkebåd i 2010 i Skælskør, hvor en tysker tog det hele. Foto: folkebaad.dkKapsejlads
Guldpokal i Folkebåd i 2010 i Skælskør, hvor en tysker tog det hele. Foto: folkebaad.dk

TracTrac til Folkebåds-DM i Sundby Sejlforening

Sundby Sejlforening holder DM for Folkebåd til juli, de håber på 50 både. H-båds-verdensmester Bo Selko er dark horse, mens skipperne Heines Nielsen eller Per Jørgensen er favoritter til titlen.

Af Troels Lykke |

Dette stævne for klassebåde, er som altid, et af de største i deltagerantal i Danmark, og vi i Sundby Sejlforening, tror også at det i år vil være sådan. Det fortæller Tonny Pedersen, formand for Sundby Sejlforening.

En formand der har haft en travl vinter efter at Amagerbanken krakkede, så klubben tabte penge. Men humøret fejler ikke noget og nu ser han frem mod DM.

Tonny Pedersen fortæller videre.

Vi forventer et deltagerantal på mellem 40 og 50 både, dette betyder naturligvis, at alle sejl skal sættes til.

Sidst klassen var på besøg til et DM i SSF 2001, havde vi 42 deltagere, og her var det Kim Fogde der løb af med sejren, i tæt kamp med Tom Carlsen og Theis Palm.

Kim Fogde tilbage i klassen

Det forlyder at Kim Fogde er tilbage i klassen, for at se om han kan gentage succesen, men han vil få stor modstand, fra den lokale båd med Skipper Brian Frisendal i Tibbetit, samt naturligvis en stribe både fra hele landet.

Fra Kolding forventes det, at den forsvarende danmarksmester, Per Jørgensen, samt ranglistevinderen Heines Nielsen møder op, for at dyste om dette svære mesterskab, hvor konkurrencen er meget stor, og betragtes i sejlerkredse, som et af de sværeste at vinde.

Dark horse er Bo Selko

Dark Horse til DM-titel er efter minbaad.dks opfattelse Bo Selko, som i år sejler med på en af bådene. Bo Selko er verdensmester i både Yngling og H-båd.

I Sundby Sejlforening, er vi ved at gøre klar, til den helt store invasion, af folkebåde, sejlere, og deres familier.

Vi bestræber os på at gøre mesterskabet til det bedste nogensinde, og arbejder med at skaffe sponsorer, således at klassen kan få et stævne, hvor familier og andre interesserede kan følge sejladserne på Tractrac, dette for at gøre sejladserne mere tilskuervenlige.

Tilskuerbåde

Vi arbejder fra stævneledelsen også på at have tilskuerbåde, for at kunne tilbyde interesserede tilskuer, oplevelsen af sejlads i topklasse, på nært hold.

Sejlere og familier skal campere på området, og alt vedr. DM kommer til at foregå omkring Det Maritime Ungdomshus som er beliggende i SSF.

Her har vi de ideelle forhold for sådanne arrangementer, og bestræber os på at sørge for sejlere og familier på bedste SSF vis.

Mad der kan betales

Vi har desuden indgået aftaler med SSF restauration, om at sørge for kosten til sejlerne inden og efter sejladserne, dette til priser som kan betales.

På SSFs hjemmeside er der nu åbent for tilmelding, så sejlerne kan bare gå ind og tilmelde sig hurtigst muligt.

Vi glæder os til dette store stævne, og håber at rigtig mange møder op, vi er i hvert fald klar den 5. Juli.

www.sundby-sejlforening.dk

content-loader
content-loader
content-loader