Gå til hoved-indhold
Bettina Honoré ligger nummer 9 i veren, men regens ikke for at være blandt favoritterne.Kapsejlads
Bettina Honoré var med i Qingdao ved OL. Nu er hun nummer 9 i verden.

475.000 kr. i støtte for at holde RS:X VM

Kerteminde Sejlkub er sikret massivt økonomisk fra Sport Event Denmark, når VM starter i morgen. Dan Ibsen forklarer om strategien for de danske stævner.

Af Troels Lykke |

Dansk sejlsport nyder anseelse i den offentlige støtteorganisation Sport Event Denmark, i hvert fald falder der et kæmpe beløb af til den lille Kerteminde Sejlklub på 475.000 kroner for at holdet ét stævne.

Ikke dårligt gået af stævneleder Flemming Kold, til et RS:X VM hvor 123 mænd og 75 kvinder stiller op.

Dan Ibsen, chef for Sejllunionen er manden, der er med til at trække i trådene, når der hentes massiv støtte ind til sejlklubberne. Han forklarer i dag til Politiken om RS:X VM og de mange penge.

"Det er en stærk profilering af dansk sejlsport, at vise at vi er i stand til at stå for et et så stort internationalt arrangement. At dansk sejlsport bliver profileret internationalt, vil give mulighed for at få flere events til Danmark," forklarer Dan Ibsen.

Målet er VM for alle OL-klasser

Det helt store mål for Sejlunionen og Sailing Aarhus er at få VM for samtlige OL-klasser til Danmark i 2014 og der er VM i RS:X et step på vejen.

VM sejles fra søndag og en uge frem. Selv kronprinsen møder op undervejs og ser om verdens nummer 9, Bettina Honoré kan sejle sig i top 10.

content-loader
content-loader
content-loader