Gå til hoved-indhold
Big Challenges mandskab fik hård medfart. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Big Challenges mandskab fik hård medfart. Foto: Troels Lykke

Båden tabte to mand og fik skadet en tredje

I indsejlingen til Svendborg kæntrede den 62 fods Big Challenge. To mand røg i vandet og en tredje har måske knust sit knæ. Gast lå 11 minutter i vandet. To gaster røg på sygehus. Interview.

Af Troels Lykke |

Den skrappe KDY-sejler Chris Nørgaard gastede for storbådsholdet Big Challenge og han har stor ros til holdet, fortæller han i dag til minbaad.dk

Men ved indsejlingen til Svendborg gik tingene galt, da båden med svingkøl kæntrede dramatisk sent fredag aften.

"Vi havde en læ spilerkæntring og der røg to mand i vandet, vi sejlede med stormgennaker på 260 kvadratmeter. Desværre slog en gast sig også mens han passede agterstagene, han røg fem en halv meter ned og landede med sit knæ forrest, jeg ved ikke om han ramte karmen eller et spil," siger Chris Nørgaard.

Holdt øje med gasten

Derefter skar holdet spileren fri ved fald og skøder.

"Vi havde ikke tid til andet, da vi havde en mand i vandet. Den ene mand blev nemlig fanget hurtigt, mens den anden lå der 11 minutter i 7-8 grader koldt vand. Der var en mand, der holdt øje med gasten hele tiden og derfor kunne vi let sejle tilbage med motor og fok oppe," siger Chris Nørgaard.

Mere præcist hang en gast efter båden og en var efter ham. Og den sidste mand kom hurtigt op igen. SOK blev også alarmeret.

To mand kom i land og den ene var til observation for afkøling og den anden for et knust knæ eller brækket ben.

Vi har forgæves forsøgt at få en kommentar fra skipper Christian Petersen, vi forsøger igen senere i dag.

content-loader
content-loader
content-loader