Gå til hoved-indhold
Sådan så starten ud i Palby Fyn Cup i år fra luften. Senere blæste det gevaldigt op. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Sådan så starten ud i Palby Fyn Cup i år fra luften. Senere blæste det gevaldigt op. Foto: Troels Lykke

"Forkert" mand reddet

Hjemmeværnskutter reddede "forkert" Luffe 37-sejler op af vandet ved Skarø i Palby Fyn Cup. De troede manden kom fra 62 fods Big Challenge, men de havde selv reddet deres gast.

Af Troels Lykke |

Verdens heldigste mand.

Sådan betegner kaptajnløjtnant på marinehjemmeværnskutteren Gemini, Torben Lund Larsen, den sejler, som kutterens mandskab ved 22-tiden fredag aften reddede op fra de iskolde bølger i farvandet ved Skarø, skriver Fyens Stiftstidende.

Hjemmeværnskutteren befandt sig på stedet, fordi den havde fået en melding om, at en deltager i sejladsen Fyn Rundt var faldet over bord.

- Da vi lå kun fire-fem minutter fra den angivne position, satte vi straks kurs mod området, fortæller Torben Lund Larsen til P4 Fyn.

Stærkt forkommen

Tæt på den angivne position fandt de da også en stærkt forkommen Luffe 37-sejler i vandet, og lynhurtigt fik de ham hevet ombord på Gemini.

Næsten samtidig får de så en melding om, at den mand, der var rapporteret "faldet overbord", var blevet samlet op af en anden båd (Big Challenge, red).

- Det viser sig så, at ham, vi havde samlet op, var faldet overbord fra en helt anden båd. Den havde ikke radio ombord og ikke kunne vende om for at samle ham op. Så det var helt tilfældigt, at han blev fundet , fortæller Torben Larsen til Fyens Stiftstidende.

www.fyncup.dk

content-loader
content-loader
content-loader