Gå til hoved-indhold
Big Challenge tabte en mand i nat tæt på deres hjemby Svendborg. Her er de lige før starten. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Big Challenge tabte en mand i nat tæt på deres hjemby Svendborg. Her er de lige før starten. Foto: Troels Lykke

To mand i vandet - en lå længe

SOK deltog i nat i en redningsaktion, hvor en Luffe-sejler blev fundet af en anden båd. 62 fods Big Challenge mistede også en mand. Begge sejlere røg efterfølgende på sygehus. Opdateret 11.45

Af Troels Lykke, bogense |

Minbaad.dk er stadig i Bogense og følger op på sejladsen.

Ifølge Claus Bentzen i Bogense Sejlklub så var der to mand i vandet. En på den 62 fods Big Challenge og den anden på Momo, en Luffe 37, hvor man på sidstnævnte havde svært ved at finde sin mand i vandet - ikke mindst efter at Luffe 37eren fik en snor i skruen.

Big Challenge fra Svendborg fik deres egen mand op, mens manden på Luffe 37eren Momo blev samlet op af en anden båd.

Det skete ifølge vores oplysninger klokken cirka 23.00 ved Sydfyn ikke langt fra Svendborg Sund. Der blev sejlet med spiler og det blæste mellem 11 og 13 m/sek. da uheldene med folk i vandet indtraf.

Big Challenge meldte til SOK hvad der var sket, en helikopter blev derfor sendt til området.

Ifølge Morten Lorenzen på X-46eren Stony så hørte de på Lyngby Radio, at manden fra Luffe 37eren Momo, blev reddet af en en hjemmeværnskutter, der faktisk ledte efter Big Challenges gast.

Ifølge Finn Grønbæk fra Bogense Sejlklub så var det et rent tilfælde at hjemmeværnskutteren fandt Luffe 37-gasten, der var temmelig forkommen i det 11-12 grader kolde vand.

"Vi hørte også en helikopter i området efter folkene var i vandet, men sejlerne havde tilsyneladende selv klaret problemerne," siger Morten Lorenzen.

Sejler til Svendborg Amtssygehus

Ifølge marinehjemmeværnskutteren MHV Partisan så blev den forkomne gast fra Momo senere sendt til Svendborg Amtssygehus. Men også Big Challenges gast var til observation på samme sygehus.

Morten Lorenzen, til dagligt dirketør i KDY fortæller i øvrigt at turen i X-46eren om Fyn har været god, men kold i nat.

"Men vi havde en god spilersejlads gennem Svendborg Sund og der har været mange spilersætninger og vi har ikke sovet undervejs. Og det var i øvrigt vildt i Lillebælt, der var der meget voldsomme kastevinde," siger Morten Lorenzen.

Ifølge Jens Christensen på Swan 60eren Nanoq, så havde de i Lillebælt målt 29 knobs vind.

X-46 Stony havde fin sejlads med mange spilersæt.

www.bogense-sejlklub.dk  - www.tractrac.com

content-loader
content-loader
content-loader