Gå til hoved-indhold
Italienerne har taget den lille hurtige sportsbåd til sig, og til seneste stævne i Rimini i Italien deltog 25 både. Foto: Luca ButtoUdstyr
Italienerne har taget den lille hurtige sportsbåd til sig, og til seneste stævne i Rimini i Italien deltog 25 både. Foto: Luca Butto

Melges 20: Ny rap sportsbåd igen

Melges 20 har været på det europæiske marked i et års tid, og er hurtigt blevet en succes i Sydeuropa. Er den et bud på båden til ungdommen? Se video og konklusion her.

Af katrine bertelsen |

Melges 20 er lige over seks meter lang, og er designet af den amerikanske desiger Reichel Pugh. Båd og rig er en-type, og den kan sejles fra to til fire personer. Der er ingen restriktioner på mandskabets vægt.

Båden er et reelt alternativ til de øvrige sportsbåde, vi har talt meget her på sitet. Eneste problem er prisen, der ligger i omegnen af 280.000 kr (ca. 40.000$). Men her i efteråret tilbyder den europæiske forhandler rabat. Så den er ikke helt uden for rækkevidde.

Båden er seneste skud på Melgesfamilien, og er da også rigget som store- og lillesøstrene, med bovspryd og kulfiberrig, og der skal ikke hænges!
Båden kan også transporteres efter en almindelig bil.

Melges anbefaler båden til alle, men er et godt bud på en ungdomsbåd, når Fevaen er blevet for lille, eller Ynglingen for kedelig.

Hvad skal de unge sejle i?

Vores afstemning her på siden om, hvilken sportsbåd de unge skal ha’, er faldet ud til tre bådes fordel. Førstepladsen går til J/80 med 26,6 % af stemmerne. På andenpladsen kommer CB66 med 24.4 %.

Til fleres overraskelse kommer den gamle 606’er ind på en tredjeplads med 20%. Om det er udtryk for manges begejstring for den iøvrigt velsejlende båd, eller om der er nogen, der har snydt vores system, kan vi ikke tjekke. Men blot konstatere, at den åbenbart interesserer nogen.

På fjerdepladsen ligger Melges 24 med knap 14 % stemmer. Det har den vilde båd måske ikke fortjent, men som flere har påpeget er prisen lidt høj.

I alt 1354 har stemt.

Jokeren er måske Melges 20, hvem ved. Den er så ny endnu, at klassen ikke rigtig har fundet vej til de nordlige himmelstrøg. Vi får se.

Konklusionen må være, at der er plads til flere typer sportsbåde i Danmark. Nu må klubberne så til at kigge på budgetter, og tale med deres juniorer.
Held og lykke til alle klasserne, gid i må vokse jer store og stærke.

Få en prøvetur i en Melges 20

Interesserede kan tage til Malcesine i Italien d. 16.-17. oktober og få en prøvetur, møde nogle af de gode sejlere, og hilse på Melges 20 klasseformanden i Europa, Federico Michetti.

Læs mere om arrangementet her. www.melges20.com/news-article

Specifikationer på Melges 20

Længde: 6.096 m

Vægt: 520 kg

Storsejl: 16 m2

Fok: 8.2 m2

Genakker: 40 m2

Links:

www.melges20.com

2010 Audi Melges 20 Presentation (PDF)

North Sails Tuning Guide

Fotos: Luca Butto

content-loader
content-loader
content-loader