Gå til hoved-indhold
Den berømte Golden Gate Bridge i San Francisco.Kapsejlads
Den berømte Golden Gate Bridge i San Francisco.

34. America's Cup sejles i San Francisco i 2013

AC sejles i San Francisco Bay, med berømte Fisherman´s Wharf som base. Tidligere KDY-boss, Morten Lorenzen, er nu hyret af minbaad.dk, han går i dyben. Se også video.

 

Af morten lorenzen |

Der var til det sidste sat spørgsmålstegn ved, om Larry Ellison og hans hårde forhandler team kunne blive enige med bystyret i San Francisco, som hele tiden har været bookmakernes favorit til at holde den 34. America's Cup.

I et forsøg på at presse bystyret stoppede Team Oracle forhandlingerne med San Francisco i begyndelsen af december måned 2010 og indledte intense forhandlinger med den legendariske sejlerby Newport, på USA østkyst.

Bystyret her var dog knap så entusiastiske, og magtede ikke at komme op med et bud inden deadline.

Ifølge kilder tæt på Larry Ellison´s chef forhandler Tom Ehmann, så overvejede Team Oracle at udskyde afgørelsen, for at give Newport mere tid, men på årets sidste dag blev man altså enige med San Francisco, om at AC 34 får base i  San Francisco i 2013.

Link til officiel pressemeddelelse: www.americascup.com/34th-americas-cup-news/

Den tidligere fangeø, Alcatraz.

Sejlerby

Byen San Francisco er en kendt sejlerby, som hvert år er vært for store internationale sejlerbegivenheder.

Mange danskere har igennem tiden sejlet i bugten, ikke mindst de danske Knarr sejlere, som hvert tredje år sejler IKC, International Knarr Championship, en event der hvert år går på skift imellem Danmark, Norge og San Francisco.

Borgmesteren i San Francisco, Gavin Newsom har kæmpet hårdt for at eventen kom til hans by.

I begyndelsen af 2010 fik jeg lejlighed til at se udbudsmaterialet som Team Oracle sendte ud til interesserede byer og regioner.

Og det var et voldsomt dokument som gjorde det klart, at Team Oracle forventede store kommitments fra byen, i form af land områder der skal stilles til rådighed for alle teams, specielle skatteforhold for sejlere og syndikater, og rettigheder over vandområder og veletablerede havne faciliteter.

San Francisco forventer, at AC 34 starter et helt nyt kapitel for byen, og at investeringen i at få event´en til byen vil skabe op imod 8.000 nye jobs, og mere en 1,4 milliarder USD i omsætning - og en masse nye turister til området.Klubben

Da Larry Ellison skulle vælge hvilke klub som skulle være base for sine Americas Cup satsninger var førstevalget byens mondæne sejlklub, San Francis Yacht Club (SFYC).

Med sin fantastiske beliggenhed tæt på Golden Gate Bridge og Embarcadero området, og med en medlemskare som tæller nogle at verdens rigeste mænd, var det naturligt for Larry at forsøge at få SFYC med på ideen.

Men som så ofte set før blandt Americas Cup aspiranter, kunne rigmanden og sejlklubben ikke blive enige, og Larry´s besluttede sig derefter til at "købe" den lille menig-mands sejlklub, Golden Gate Yacht Club, som altid har levet i skyggen af sin storebror.

En meget kontroversiel beslutning, som stadig får bølgerne til at gå højt blandt medlemmerne i San Francis Yacht Club.

På minbaad.dk følger optakten med regelmæssige opdateringer og nyheder, forhåbentlig med danske deltagere på flere syndikater.

I morgen skriver vi om deltagerne i Cuppen.

Morten Lorenzen

content-loader
content-loader
content-loader