Gå til hoved-indhold
Florence Arthaud, vinder af Route du Rhum i 1990 klarede turen i det kolde hav ved Korsika. Foto: AFP/routedurhum-labanquepostale.comTur
Florence Arthaud, vinder af Route du Rhum i 1990 klarede turen i det kolde hav ved Korsika. Foto: AFP/routedurhum-labanquepostale.com

Fransk sejlerkvinde reddet af smartphone

Florence Arthaud, vinder af Route du Rhum i 1990, blev reddet af sin smartphone, da hun røg over bord ved Korsika under et forsøg på at tisse ud over rælingen.

Af katrine bertelsen |

Det er ikke kun mændene der falder over bord, når de skal tisse. Den 54 år gamle franske solosejler Florence Arthaud faldt i vandet fra sin 33 fods sejlbåd – The Argade II – da hun skulle tage sige en tissepause under en sejlads ud for Korsikas kyst. Det skriver seilas.no.

På en indpakket mobiltelefon, som det lykkedes at holde oven vande, fik hun ringet til sin mor i Paris, som fik sat en redningsaktion i gang.

Takket være en pandelampe og GPS i telefonen fandt et redningsteam hende efter ca. to timer.

Florence Arthaud, der vandt den transatlantiske solosejlads Route du Rhum i 1990, er en af Frankrigs mest berømte kvindelige sejlere. Hun var på sejltur alene på farvandet ud for Korsika,  da en mindre bølge vippede hende over bord.

Efter to timer i vandet var hun stærkt nedkølet, men kunne efter et kort ophold på hospitalet, gå fra ulykken uden men.

content-loader
content-loader
content-loader