Gå til hoved-indhold
Sejleren blev reddet af den Amerikanske KystvagtKort Nyt
Sejleren blev reddet af den Amerikanske Kystvagt

Sejler drev væk fra båd - reddet af smartphone

En amerikansk sejler var tæt på at forsvinde i farvandet ud for den amerikanske stat Florida. Heldigvis havde han sin smartphone med sig

Af Rasmus Antoft |

Det amerikanske Key Lago Steeplechase, er et race i USA hvor man over to dage sejler 180 km i katamaraner på 16-22 fod. Denne gang var det ved at gå galt for styrmanden på en 20 fods Nacra katamaran.

Reddet af sin telefon

Det hele skete da båden kæntrede og styrmanden blev slynget væk fra båden. Så langt væk at han ikke havde mulighed for at indhente den drivende katamaran.

De der har prøvet at sejle- og kæntre i en katamaran ved, at når katamaranen ligger kæntret på siden driver den utrolig hurtigt. Og når så sejleren er pakket ind i sejlertøj, sikkerhedsudstyr ol. bliver det kun sværere at svømme.

I løbet af kort drev den derfor længere og længere væk. Heldigvis havde sejleren sin smartphone med sig, som gjorde det muligt at alarmere kystvagten og blive reddet. Ja, hvem vidste at smartphones kunne redde liv?

Desværre var det ikke det eneste drama der udspillede sig. Også en 20 fods katamaran med kulfibermast kom i vanskeligheder da de ville sejlere under en lav bro. Med en stærk tro om at de kunne gå under, sejlede de. Men nej. Båden sejler ind i broen, krænger bagover og masten knækker. Se videoen her

content-loader
content-loader
content-loader