Gå til hoved-indhold
Sejlere er mere sikre på et stort skib.Kort Nyt
Sejlere er mere sikre på et stort skib.

Sejlbåde skal på fragtskib i piratfyldt farvand

Eventyrsejlere i piratfyldte farvande får deres deres båd transporteret med fragtskib. Det siger rederiet Clipper. Udenrigsministeriet råder også til den praksis.

Af Troels Lykke |

De farlige piratfarvande ved Afrika er for stor en mundfuld for mange jordomsejlere på deres livs eventyrrejse.

Derfor får de fragtet deres lystbåd om bord på fragtskibe. Det siger administrerende direktør i rederiet Clipper Per Gullestrup.

- Vi fragter lystyachter gennem Adenbugten og de piratfyldte farvande jævnligt. Det er der også andre rederier, der gør. Det er fuldstændigt normalt, fordi lystsejlerne ikke tør sejle igennem. Det er alt for farligt, siger Per Gullestrup.

Gullestrup har ikke tal på, hvor mange lystyachter rederiets fragtskibe har haft om bord i de senere år.

Henvendelser fra lystsejlere

- Det er ikke noget, vi er specialiseret i, som andre er. Men vi har henvendelser fra lystsejlere, og vi tager dem med om bord, når vi har plads til det på skibene.

- Nogle gange tager vi yachter om bord i Østen og sætter dem af igen i Middelhavet. Der er mange, der vælger den vej i stedet for at selv at sejle i de farlige farvande, siger Per Gullestrup til ritzau på b.dk

Advarslen kommer efter, at den danske sejlbåd ING, en Dynamic 43 fra Kalundborg, med syv danskere om bord forleden blev kapret af somaliske pirater. Blandt de syv danskere er tre børn i alderen 13-17 år.

Udenrigsministeriet peger netop på alternativet med at få fragtet sin lystbåd gennem de piratfyldte farvande af et transportfirma.

content-loader
content-loader
content-loader