Gå til hoved-indhold
Tur

Pirater afviser løsesum: Det er alt for lidt

De somaliske pirater der holder syv danske sejlere som gidsler, har angiveligt afslået et tilbud om en løsesum på 600.000 dollar.

Af katrine bertelsen |

De somaliske pirater er blevet tilbudt 600.000 dollar, eller ca. tre milloner kroner af de danske gidslers familie.

Tilbuddet der blev fremsat for ca. to uger siden, er alt for lidt. ”Dette var ikke, hvad vi regnede med. Vi regnede med, at de ville starte med millioner”, siger ’Isse’, der er kassemester for piraterne. Det skriver EB.dk.

Isse er et fremtrædende medlem i piratgruppen og medvirkede for godt en måned siden til, at Ekstra Bladet kunne komme om bord på et græsk skib, der dengang var gidslernes fængsel.

Ifølge Ekstra Bladet er det broderen til manden i sejlerfamilien, der har stået for forhandlingerne med piraterne, der har holdt de syv danskere som gidsler siden den 24. februar i år.

Oplysningerne om de danske gidsler kommer lige i halen på, at det danske krigsskib Esbern Snare søndag måtte løslade 15 somaliske pirater, de har tilbageholdt i en måned.

Statsadvokaten for Særlige Internationale Straffesager har gennemgået sagen, og ikke fundet, at somalierne kunne retsforfølges i Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader