Gå til hoved-indhold
Henriette Koch og Lene Sommer fra Rungsted trænes nu af Christian Rasmussen. Foto: Mick AndersonKapsejlads
Henriette Koch og Lene Sommer fra Rungsted trænes nu af Christian Rasmussen. Foto: Mick Anderson

Tre Øresundsklubber i nyt elitesamarbejde

Sejlklubberne i Skovshoved, Hellerup og KDY har nu et Dansk Sejlunion elitecenter. Vi har fået en kommentar fra Hellerups kapsejladschef om det nye elitecenter, der får et årligt budget på over 3 mio. kr.

Af Troels Lykke |

Katrine Bertelsen, journalist på minbaad.dk og kapsejladschef i Hellerup Sejlklub, forklarer om det nye samarbejde, der har været undervejs længe:

"Jeg er virkelig glad for at Skovshoved, Hellerup og KDY har fundet  sammen om et DS elitecenter. Som kapsejladschef i Hellerup Sejlklub, ligger det mig meget på sinde, at få udviklet nye talenter og videreudvikle de nuværende, så de kan lave gode resultater på kapsejladsbanerne."

Støtte fra Gentofte Kommune

Gentofte Kommune støtter det nye projekt, hvilket Sejlunionen også gør. Projektet får kræfter som Kristian Kjærgaard og Christian Rasmussen skal fungere i hhv. Finn og 470-jolle.

"Vi har vidst det et godt stykke tid, men det formelle har taget tid at få på plads. Elitecenteret vil få et årligt budget på over 3 millioner, heraf en pæn andel fra Gentofte Kommune, der er meget positivt stemt overfor sejlsporten."

"Det er mange penge, men vi har talenterne, vi har kræfterne, det  skulle baresættes i system. Dansk Sejlunion, der er en af drivkræfterne bag, har været meget professionelle i hele forløbet," siger Katrine Bertelsen i dag til minbaad.dk.

"Jeg venter mig meget af det, især at vi bl.a. i Hellerup har nogle meget store ungdomsårgange, hvor mange viser gode takter. De kommer til at profitere af det gode elitearbejde," siger Katrine Bertelsen.

Fordelt i tre havne

I Hellerup har man bl.a. aktive 49ere og RS:X-sejlere. I Skovshoved er der matchrace-sejlere og i Rungsted findes sejlere i Finn, 470, Laser og 49er.

content-loader
content-loader
content-loader