Gå til hoved-indhold
49er sejlere under DM i Hellerup 2010. Foto: Troels LykkeKapsejlads
49er sejlere under DM i Hellerup 2010. Foto: Troels Lykke

Elitesamarbejde i Øresund mangler underskrifter

Thorkild Pedersen, formand for Hellerup Sejlklub, slår nu koldt vandt i blodet omkring elitearbejde mellem tre sejlklubber. Underskrifter mangler før støtte er i hus fra Gentofte Kommune, DS og TD.

Af Troels Lykke |

HS-formand, Thorkild Pedersen, skriver på www.hellerupsejlklub.dk

Flere kilder i sejlsportspressen har de seneste døgn skrevet om det arbejde, der gøres mellem Hellerup Sejlklub, Skovshoved Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub omkring dannelse af et fællesadministreret Internationalt Træningscenter Øst beliggende i hhv. Hellerup, Skovshoved og Rungsted.

Det er et samarbejde, der på sigt forventes at kunne blive afløser for den nuværende talent- og elitekraftcenterstruktur i Østdanmark.

Disse forhandlinger sker i tæt kontakt til Dansk Sejlunion med reference til Team Danmark, idet både DS og Team Danmark skal godkende aftalen, for at denne kan træde i kraft.

Målrettet om skriftligt aftalegrundlag

Christian Lerche forhandler på vegne af Hellerup Sejlklubs bestyrelse. I skrivende stund arbejdes der målrettet på det skriftlige aftalegrundlag, som vil blive forelagt HS bestyrelse.

Sideløbende er der kontakt til Gentofte Kommune, der har modtaget en ansøgning om økonomisk støtte til det kommende center.

Kommunen behandler ansøgningen politisk den 9. februar på Kultur- og Fritidsudvalgets møde. Bestyrelsen forventer ansøgningen imødekommes. 

Gratis for Hellerup

Hellerup Sejlklub skal ikke økonomisk støtte, og vil ikke økonomisk blive påvirket af centrets økonomi, der alene er baseret på kommunale og sponsorbevilgede midler. 

I Hellerup vil vi i det daglige se et mindre antal af vores landsholds- og andre sejlere på udvalgte hold benytte Hellerup Sejlklubs  faciliteter i deres træning, skriver Thorkild Pedersen blandt andet.

content-loader
content-loader
content-loader