Gå til hoved-indhold
Thorkild Pedersen, Hellerup Sejlklub, Kim Andersen, KDY og Philip Nordfalk, Skovshoved Sejlklub. Fotograf: Per HeegaardSejlklubber
Fra venstre: Thorkild Pedersen, Hellerup Sejlklub, Kim Andersen, KDY og Philip Nordfalk, Skovshoved Sejlklub. Fotograf: Per Heegaard

Hellerup, SKS og KDY i samarbejde om eliten

Formændene for Hellerup Sejlklub, Skovshoved Sejlklub og Kongelig Dansk Yachtklub har underskrevet en historisk samarbejdsaftale om "Team Danmark støttet Kraftcenter ØST”.

Af Troels Lykke |

Thorkild Pedersen, Philip Nordfalk og Kim Andersen, formænd for henholdsvis Hellerup Sejlklub, Skovshoved Sejlklub og KDY mødtes torsdag den 17. februar i restauranten på Skovshoved Havn for at underskrive en samarbejdsaftale, der sikrer at de tre klubber i fællesskab fremover skal drive et Team Danmark støttet Kraftcenter ØST.

Forud er gået mange og intense forhandlinger for at sikre opbakninger fra alle samarbejdspartere og ikke mindst de tre klubber imellem.

Aftalen er bemærkelsesværdig fordi den forener de tre store, ambitiøse og hidtil til tider rivaliserende nabosejlklubber om et fælles mål: OL-medaljer til dansk sejlsport.

Lerche: En stor dag

Christian Lerche, der sidder med i styregruppen på vegne af Hellerup Sejlklub, er da også glad

”Det er en stor dag, at vi nu endelig er på plads. Nu kan begynde at fokusere på sejladsen på vandet”.

Centeret ledes af en styregruppe på tre mand, en fra hver klub. Udover ud over Christian Lerche er det Lars Ive fra KDY og Ulrik Haumann fra Skovshoved Sejlklub.

Aftalen rækker af praktiske årsager i første omgang til og med september i 2011, men der er indskrevet en hensigtserklæring om en længevarende aftale for et fælles center i det nye set-up, som Dansk Sejlunion har skitseret som det fremtidige koncept for centrene i Danmark. Men det var unægtelig en stor aften for de tre klubber der nu har fundet sammen om et bindende samarbejde.

I tre havne

Der vil være aktiviteter på alle tre havne i Rungsted, Skovshoved og Hellerup med træning for elitesejlere øst for Storebælt, hvor Kristian Kjærgaard og Anders Kristensen vil være ansvarlige trænere.

Samarbejdet bakkes endvidere op af Gentofte Kommune, Hørsholm Kommune, Dansk Sejlunion og Team Danmark.

content-loader
content-loader
content-loader