Gå til hoved-indhold
Ben Ainslie i front. Manden der vil slå Paul Elvstrøm med flest olympiske medaljer. Foto: onEditionKapsejlads
Ben Ainslie i front. Manden der vil slå Paul Elvstrøm med flest olympiske medaljer. Foto: onEdition

Britisk skræmmebillede

Ben Ainslie bliver verdensmester igen i Finnjolle og vinder OL-guld næste år. Vild påstand, men den holder. Briterne har stærke kort i Perth i december, også i Star, matchrace og RS:X og andre klasser.

Af Troels Lykke |

Ben Ainslie, 34, har vundet tre OL-guld i Finnjolle og en OL-sølv i Laser, så Jonas Høgh-Christensen skal højst forvente at tage en sølvmedalje, hvilket ville være en succes i sig selv, ingen kan nemlig slå Ben Ainslie, der kan gå på vandet som en anden Jesus.

Briterne har andre gode olympiske kort. Tag bare i Starbåd, hvor den dobbelte OL-guldvinder Ian Percy og gasten Andrew Simpson befinder sig.

De skal forsvare deres OL-guldmedalje. Med andre ord: Den bliver hård for comeback-sejlerne Michael Hestbæk og Claus Olesen, der i dag flyver til Perth for at sejle VM.

I Laser har briterne Paul Goodison, som også kan banke verdenseliten også i RS:X, hvor Danmark ligger ned efter Bettina Honoré stoppede. Her har de Nick Dempsey og Bryony Shaw, der før har sejlet olympiske bronzemedaljer hjem.

Verdensmestre i matchrace

I OL-matchrace, hvor Danmark ikke har været i en semifinale i månedsvis, har man verdensmestrene fra 2010 Lucy Macgregor, Annie Lush og Kate Macgregor, som kan få medaljer og vinde VM i Perth.

Tror jeg stopper med at skrive om de fantastiske britiske sejlere, jeg får det helt dårligt, når jeg nu hepper på de rød-hvide.

Lige nu ved vi, at vi Danmark har stærke kort i 49er, Finnjolle og 470, alle andre skal bevise deres værd om få uger i Australien.

Læs mere om de britiske sejlere på deres site her

content-loader
content-loader
content-loader