Gå til hoved-indhold
Mads Ebler i J/80er Frankrig med nye gaster. Foto: Bruno BouryKapsejlads
Mads Ebler i J/80er Frankrig med nye gaster. Foto: Bruno Boury

Mads Ebler har tur i den - fire sejre på stribe - interview

Mads Ebler fra Aarhus vinder igen. Fx Grade One matchrace-stævne i Frankrig og Ebler er igen 12er i verden. Nu er han i Hankø og skal sejle ORCi-EM med Jesper Bank i en First 40. Interview.

Af Troels Lykke |

"Det gik ad helvede til sidste år, vi tabte en masse," siger 27-årige Mads Ebler i dag til minbaad.dk.

Men nu går det strygende for den cand.merc. studerende, der læser i Aarhus og er færdig om et år, hvis han da ikke sejler for meget, som det før er set for prof-sejlere herhjemme.

Sidste år lå Team Ebler med bl.a. Chris Keene og Søren Tønder nummer 38 i verden, men nu er han rykket op på en 12. plads på ISAFs verdensrangliste.

"Vi er da rigtigt godt tilfredse, vi har vundet de fire sidste stævner og om et par uger skal vi sejle EM i matchrace på Ålandsøerne, hvor også Wibroe er med. Vi håber på at det blive femte sejr på stribe," siger Mads Ebler, der har sejlet med skiftende besætninger.

Sparvath er skadet

Prof-sejleren Frederik Sparvath, der også sejler Extreme 40 med Køstner og Gram-Hansen, har fået en diskusproplads og Niels Kinch dyrker nu triatlon.

Ved seneste grade one-stævne,  der blev sejlet i J/80, vandt han med Nicolai Sehesteds gaster Jesper Blom, Søren Secher og Thomas Hedegaard.

Mads Ebler gør det som Gram-Hansen gjorde, nemlig at alliere sig med yngre kræfter.

"Ja, vi har indgået et samarbejde på tværs af holdene og sjovt nok vandt jeg mit første grade one stævne med Sehesteds gaster" forklarer Mads Ebler.

First 40 med Jesper Bank

Han er lige nu i Norge efter han har sejlet en First 40 til dertil. For om få dage starter ORCi EM, hvor han med taktiker Jesper Bank, Chris Keene og andre skal forsøge at vinde på en tysk First 40 med kulfibermast og Elvstrøms Epex sejl med kulfiber i.

"Det er godt for min udvikling at sejle med Jesper Bank, jeg får lært noget," siger Mads Ebler.

Mads Ebler, Jesper Bank og Chris Keene ses bl.a. på denne First 40 under Big Boat Challenge i år. Foto: Troels Lykke

Stævne i Frankrig: http://ifmr.fr/

content-loader
content-loader
content-loader