Gå til hoved-indhold
49erne Warrer og Hansen i Weymouth. Foto: Christian M. Borch/ Sejlsport.dkKapsejlads
49erne Warrer og Hansen i Weymouth. Foto: Christian M. Borch/ Sejlsport.dk

For-OL - ingen danske podiepladser endnu

Ingen rød-hvide farver er i top 3 endnu ved For-OL i Weymouth. 49erne Jonas Warrer og Søren Hansen er nummer syv, mens Jonas Høgh-Christensen er på femteplads.

Af Troels Lykke |

Selvom han er indehaver af en olympisk guld, bød lørdagens første sejladser ved For-OL i Weymouth faktisk på intet mindre end en debut for 49er-sejleren Jonas Warrer. Det er nemlig første gang i de over ti år, han har sejlet 49er, at han er med til en olympisk test-konkurrence.

Senest for fire år siden i Kina var det nemlig Peter og Søren Hansen, der repræsenterede Danmark ved den tilsvarende test-event i Qingdao.

Dagens debut bød på tre sejladser, der resulterede i serien 8-10-10, hvilket placerer den danske duo på den samlede 7. plads.

”På forhånd havde jeg helt klart ikke solgt dagen for det her. For det var ikke lige det gennemsnit, jeg havde håbet på i morges. Men når man ser på, hvordan det er gået nogle af de andre, kan vi være rimelig tilfredse,” siger Jonas Warrer med henvisning til, at kun fem af feltets 24 både har scoret under 20 point i dagens tre sejladser.

I front befinder tyskerne Schadewaldt og Baumann sig med 10 point, hvilket er et point foran Outteridge og Jensen fra Australien. På tredjepladsen finder man OL-sølvvinderne fra 2008, Martinez og Fernandez fra Spanien med 17 point.

Høgh nummer fem

Også Finnjolle-klassen havde deres første sejladser lørdag, hvor den tidligere verdensmester Jonas Høgh-Christensen sejler en 7. og 6. plads i hus. Samlet bringer det ham op som nummer fem efter den første dag.

”Jeg ved ikke, om det er som forventet. Jeg har ikke sejlet særligt meget mod nogen af de andre, så jeg har begrænsede forventninger om, hvor jeg befinder mig og give en ærlig vurdering af mit niveau,” siger han i en pressemeddelelse fra Dansk Sejlunion.

De kommende dage byder på yderligere otte sejladser, hvor umiddelbart er mange ting at arbejde med for verdensmesteren fra 2009 og 2006:

”Jeg kan se, at der mange områder, hvor jeg mener, at jeg kan forbedre mig. På den måde er det svært at klage over at ligge nummer fem ved For-OL.”

Danske placeringer, gårsdagens placeringer i ()

Finnjolle, 2 sejladser

5. Jonas Høgh-Christensen

470 damer, 4 sejladser

10. (8.) Henriette Koch og Lene Sommer

49er, 3 sejladser

7. Jonas Warrer og Søren Hansen

Laser, 4 sejladser 17. (12.) Thorbjørn Schierup Laser Radial, 4 sejladser (21.) Anne-Marie Rindom

RS:X damer, 6. sejladser

23. (22.) Lærke Buhl-Hansen

470 herrer, 4 sejladser

23. Henrik Søgaard og Tobias Manduro Nørbo

Matchrace damer, slutstilling

10. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

Stævnets hjemmeside: www.sailing.org/london2012/2011-test-event.php

content-loader
content-loader
content-loader