Gå til hoved-indhold
De endelige OL-udtagelser nærmer sig. Dm vil helt sikkert byde på hård konkurrence. Arkivfoto: Katrine BertelsenKapsejlads
De endelige OL-udtagelser nærmer sig. Dm vil helt sikkert byde på hård konkurrence. Arkivfoto: Katrine Bertelsen

Kæmpe Skiff stævne i Svendborg

Svendborg Sunds Sejlklub samler 49er, 29er og 29erXX til DM og Svendborg Cup ved Rantzausminde havn i september/oktober.

Af katrine bertelsen |

Svendborg Sunds Sejlklub holder Skiff stævne i weekenden 30. sep. – 2. okt. 2011.

Klasserne er DIF-DM for den olympiske 49er klasse, DS-DM for ”lillesøster” 29er og Svendborg Cup for 29erXX.

Alt tegner til et forrygende stævne med deltagelse af nogle af Danmarks dygtigste sejlere, hvoraf flere aspirerer til en olympisk plads ved OL i 2012. 49eren er en olympisk jolleklasse, hvor Danmark i 2008 bragte guldmedaljer med hjem, og sammen med dens ”lillesøster” 29eren, er den en af de mest seværdige jolletyper.

Sejladserne afvikles lørdag 1. og søndag 2. oktober fra kl. 10 og finder sted lige ud for Rantzausminde Havn. Sejladserne kan følges fra broerne på havnen og vil blive speaket af en sejlsportskyndig speaker på havnen.

Svendborg Sunds Sejlklub forventer at få en deltagelse på 40 – 45 joller ,og sejladserne bliver afviklet umiddelbart ud for Rantzausminde Havn, hvorfor det forventes at arrangementet bliver meget publikumvenligt, med gode muligheder for at følge sejladserne fra havnens moler.

Forberedelserne skrider godt frem. Vi har omgivelserne, vi har materiellet, vi har officials og hjælpere, og hovedsponsorerne til stævnet er på plads.

Samtidig er sejladserne den sidste styrkeprøve på dansk ”vand” inden den endelige OL udtagelse. Sejladserne afvikles tæt på land af hensyn til publikum og jollernes konstruktion garanterer dramatik og spektakulære kæntringer. Så vi håber og regner med, at der bliver masser af aktion at se på for publikum, som ligeledes løbende bliver kyndigt orienteret om sejladserne af en særdeles sejlsportskyndig speaker.

Tilmeldingen til stævnet er nu åben på: www.sss.dk

Kilde: Pressemeddelelse: Svendborg Sunds Sejlklub

content-loader
content-loader
content-loader