Gå til hoved-indhold
Thomas Paasch forfulgt af Bo Ehrhardt. Arkivfoto: Katrine BertelsenKapsejlads
Thomas Paasch forfulgt af Bo Ehrhardt. Arkivfoto: Katrine Bertelsen

1.plads til Paasch i Borstahusen

5 danskere havde fundet vej til Nordic Week i svenske Borstahusen, for at sejle NM i A-Cat. Det gav dansk sejr. Thomas Paasch har sendt beretning fra Nordic Week.

Af katrine bertelsen |

Thomas Paasch skriver:

Under pres fra starten

Jeg havde nok fået monteret min cunningham forkert ved afgang fra stranden, så på vej ud til banen sprang det af, og en blok satte sig fast inde i masten. Jeg måtte tilbage til stranden for at fikse det, og da jeg endelig var klar til at lede efter feltet i tågen, var første start gået. Med en DNC som første resultat var fratrækkeren på plads - ikke plads til flere fejl.

Tætte sejladser

Der var en gruppe på 4 der stak af fra feltet, men kampen var hård, og i de tre første sejladser var der tre forskellige vindere. Vi fik 4 sejladser fredag i 3-5 m/s, og med én fratrækker lå svenske Pontus Johnsson og italienske Alberto Farnesi på en delt første plads med mig, 2 points efter og danske Bo Ehrhardt på 4. pladsen.

Lørdag startede meget let, og Pontus vandt første sejlads hvor imod den store italiener ikke var glad for den lette luft, og måtte godt ned i feltet. Kampen i toppen kom til at stå mellem Pontus og mig.

Min krydsfart og højde var overlegen, mens Pontus var hurtigst på læns i den lette luft, hvor der ikke kunne sejles "Wild Thing". Men vinden tiltog støt, og jeg havde held til at holde Pontus bag mig de næste 3 sejladser. Som så mange gange før, lå Pontus og jeg nu á point inden sidste dag.

I søndagens første sejlads fejlede min krydsfart, og jeg havde ikke det fornødne forspring til at holde Pontus bag mig på lænseren. Jeg fangede højredrejningen på andet opkryds og kom dermed i førring igen, men Pontus overtog halvejs nede af lænseren mod mål, og gik dermed i føring i den samlede stilling.

Vinden drejede over i vest og tiltog til omkring 8 m/s, så nu kom der fart over feltet. Alberto blev også glad igen, for det er under de forhold han kører bedst.

Jeg kom godt afsted, men Alberto var først ved topmærket. Jeg gav fuld gas i trapez på læns og kom forbi, og efter det var jeg i stand til at øge støt.

Alberto endte på 2. pladsen foran Pontus, og dermed havde jeg 1 points forspring inden sidste sejlads.

Vinden drejede fortsat, og vi havde lang ventetid inden vi kom igang med "finalen".

Forholdene forblev som i dagens anden sejlads, og det lykkedes mig for alvor at få lavet et hul ned til resten af feltet. Resultatet var det samme som før, men både danske Michael Schwarz og Bo Ehrhardt var oppe og bide Pontus og Alberto i haserne, og viste dermed også god form.

Resultat:

1. DEN 1 Thomas Paasch 16 points

2. SWE 22 Pontus Johnsson 19 points

3. ITA 96 Alberto Farnesi 27 points

4. DEN 7 Bo Ehrhardt 38 points

5. DEN 16 Steffen Bay 58 points

7. DEN 17 Michael Schwarz 80 points

11. DEN 8 Aksel Lykke Paulsen 97 points

På lørdag starter VM for A-Cat i Århus.

content-loader
content-loader
content-loader