Gå til hoved-indhold
Thomas Passch vandt måske ikke overraskende Flensburger Fördewoche. Arkivfoto: Katrine BertelsenKapsejlads
Thomas Passch vandt måske ikke overraskende Flensburger Fördewoche. Arkivfoto: Katrine Bertelsen

A-Cat i Flensborg: Spænding til det sidste

Trods sileregn og svag vind holdt spændingen til sidste start, hvor Thomas Paasch skulle være i top tre for at vinde Flensburger Fördewoche. Satsningen lykkedes.

Af Troels Lykke |

Mens det tilsyneladende var hård luft ved weekendens stævner i Øresund, var det den lette luft der prægede billedet ved Flensburger Fördewoche.
Hobie Cat 16, F18 og A-Cat delte banen i Flensborg fjorden ud for Glücksburg, og hovededelen af sejladserne foregik nærmest i dansk farvand, da starten lå over under den danske kyst ved Okse øerne.

Lørdagen startede ud med let luft som var forventet at skulle lave en højredrejning i løbet af dagen, og det holdt stik. Vinden var ustabil, men tilgengæld var det til at læse på vandet hvor der foregik noget. Med en vejrudsigt der lovede meget let luft søndag, blev det besluttet at man ville prøve at afvikle 4 af de i alt 6 planlagt sejladser allerede lørdag.

I A-Cat klassen blev det til at par tætte sejladser, hvor vundende forspring nogen gange blev tilintetgjort på læns, når de bagved liggende både kom ræsende med ekstra vind. Så selv om resultatet så overbevisende ud i mit favør (1,1,2,1) var det meget tæt, f.eks. var forspringet i 2. sejlads i følge måltagerne omkring 3 cm.

Søndag started ud med havblik og silende regn, motivationen var i bund, og da der var under 1 time til start, var der fortsat ingen tegn på aktivitet på jollepladsen. Alle stod i ly for regnen og håbede på udsættelse. Den kom også, men 1 time senere blev vi sendt ud. Regnen var stoppet og vinden begyndt at tiltage.
Et sats fra min side i første sejlads gav bagslag, da vinden drejede den modsatte vej end hvad vejrudsigten havde lovet, så sidste sejlads skulle jeg slutte i top 3 for at være helt sikker på en samlet sejr. En bagbord start foran feltet var grundstenen til en tidelig førring, som det lykkedes at holde hele vejen hjem, og dermed den samlede sejr.

Næste weekend afholder vi vores "Open Danish A-Cat Nationals" ifm. med Harboe Cup, hvor også et par svensker har meldt dees ankomst.

content-loader
content-loader
content-loader