Gå til hoved-indhold
Thomas Jacobsen tv. tiltrækker stjernesejlere, som Sten Mohr, der nu er tværfaglig strateg for OL-sejlere og trænere. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Thomas Jacobsen tv. tiltrækker stjernesejlere, som Sten Mohr, der nu er tværfaglig strateg for OL-sejlere og trænere. Foto: Troels Lykke

OL-sportschef tiltrækker skrappe danske trænere

Da Michael Staal var chef fra OL-sejlerne var udenlandske cheftrænere in. I dag er langt flere danske trænere om bord. Vi taler med sportschefen, der gerne ansætter bedre folk end ham selv.

Af Troels Lykke |

Christian Rasmussen har længe været ude i mørket på det danske OL-hold, som træner. Hellerup-træneren har længe primært taget sig af udenlandske sejlere, men nu træner han Sommer og Koch i 470-jolle og fem andre danske 470-hold.

"Vi har snart en hel fleet af 470-hold og Christian Rasmussen udfører træningen på sin helt egen grundige måde og sejlerne føler de lære en masse af ham på kort tid," siger OL-sportschef Thoma Jacobsen til minbaad.dk.

Tidligere blev 470-sejlerne trænet af Pete Conway, som der var en del postyr over i medierne, men en mand, som tidligere elitechef Michael Staal havde stor tillid til, så meget at han var sportschef for mindre end et år tilbage.

Men Conway blev fyret på gråt papir, da Staal blev fyret af Hans Natorp. Samme vej røg 49er-træner Rigo de Niijs, der nu kører retssag mod Dansk Sejlunion efter fyringen.

Mohr et andet eksempel

Sten Mohr er et andet eksempel. Han var før tilknyttet tyske matchrace-sejlere, nu er han taktisk strateg for danske sejlere og trænere og mon ikke at de danske matchrace-skippere, Abrahamsen og Meldgaard, kan få nytte af den tidligere America's Cup-rorsmand.

Udefra set trænger de til meget hjælp for at komme i top 5 i verden. 

Den tidligere Laser-sejler, Kristian Kjærgaard, der gik i vrede fra Michael Staals landshold, træner nu sin ven Jonas Høgh-Christensen i Finnjolle.

Ny mand på OL-landsholdet er America's Cup-sejleren Rasmus Køstner, som har skrevet en såkaldt playbook til landsholdet.

Peter Hansen og Michael Hestbæk træner de danske 49er-sejlere. Igen et eksempel på, at Thomas Jacobsen tiltrækker skarpe danske trænere.

Ønsker mere modspil

Thomas Jacobsen fyrede for nylig den administrative medarbejder Bettina Pyndt fra DS-sekretariat, han ønsker nemlig et mere sejler-fagligt modspil og søger nu om en ny assistent på DS' hjemmeside.

"Det skal være en person, som fx kan assistere mig hos Team Danmark og en som giver mig sparring på strategiske beslutninger," siger Thomas Jacobsen.

Bliver bedre af bedre folk

Om at få virkelige gode kræfter ind i trænerfolden, siger han:

"Man bliver en bedre sportschef, når man får trænere ind, som er bedre end en selv, for bliver man en bedre spiller eller dårligere spiller af at nogen er bedre end en: Man bliver bedre," svarer Thomas Jacobsen selv.

"Nu er det fedt at være til trænermøder og få gode input," siger sportschefen.

Rasmus Køstner, tv. på Ericsson 3 i Rio under træning i april 2009 under inport-sejlads i Volvo Ocean Race.

content-loader
content-loader
content-loader