Gå til hoved-indhold
Christian Gammelgaard ligger "kun" nummer to på listen over supergrindere på Aalborg Universitet. Foto: Christian Gammelgaard OlesenUdstyr
Christian Gammelgaard ligger "kun" nummer to på listen over supergrindere på Aalborg Universitet. Foto: Christian Gammelgaard Olesen

Professionel grinder søges til forskning

Aalborg Universitet har indledt et samarbejde med Harken, Italy, om forståelsen af hvordan kroppen arbejder sammen med en 'kaffemølle'. Projektet efterlyser en professionel grinder til forsøg i uge 9.

Af katrine bertelsen |

Institut for Sundhedsvidenskab og Teknologi & Institut for Mekanik og Produktion på Aalborg Universitet forsker i hvordan den menneskelige krop arbejder sammen med en kaffemølle.

Projektet laves i samarbejde med Harken i Italien og er et batchelorprojekt.

Prof grinder søges

Torsdag i uge 9 har projektet brug for en professionel grinder (helst en aktiv) som vil deltage i et forsøg. Der vil blive lavet en computermodel af personen, og muskelaktivitet og teknik bliver analyseret. Se kontaktoplysninger i bunden af artiklen.

Christian Gammelgaard Olesen, ScanKap 99-sejler og forsker ved Aalborg Universitet, skriver til minbaad.dk:

- Vi har nu opstartet samarbejdet med Harken Italy, omkring forståelsen af hvordan menneskekroppen arbejder sammen med en kaffemølle. Arbejdet skal ende med at kunne optimere et kaffemøllesetup, så sejlene kan komme hurtigere op/ind osv. Aalborg Universitet prioriterer at løse konkrete problemer i samarbejde med forskellige virksomheder.

- I første omgang handler det om at forstå hvad forskellige teknikker, fodstillinger og lignende betyder for performance. Derefter begynder arbejdet med at optimere højden på kaffemøllen, bredden på håndtagene og lignende designmæssige overvejelser.

- Arbejdet udføres af idrætsstuderende på Aalborg Universitet, som vil arbejde med projektet til slutningen af maj, hvor projektet skal afleveres. De studerende skal benytte sig af avancerede biomekaniske målemetoder, som muskelaktivitet (EMG), bevægelsesanalyse med infrarøde kameraer, der kan detektere små reflekskugler der bliver pålimet udstyret og forsøgspersonen.

- Derudover skal der laves en computermodel af forsøget, lidt i stil med et tidligere projekt om spil og spilhåndtag som minbaad.dk skrev om i efteråret. Projektet er forholdsvis stort, men de studerende arbejder allerede på højtryk med at få bygget nogle nye dele til kaffemøllen, som kan måle kræfterne, som personen der hiver/skubber påfører håndtagene.

- Vi vender tilbage med resultaterne af projektet, om ikke andet får vi en 5-6 personer ud af projektet, som nok kan tage rundt til bådmesser, kapsejladser etc. og blive "Danmarks hurtigste gast", som konkurrencen jo hed sidste år.

Er du prof. grinder og har fået lyst til at hjælpe Christian med projektet kan du kontakte ham på:

Christian Gammelgaard Olesen, Ph.D student, M.Sc.,
The AnyBody Group, Department of Mechanical and Manufacturing Engineering,
Aalborg University, Pontoppidanstraede 101,
DK-9220 Aalborg East, Denmark

E-mail: cgo (at) m-tech.aau.dk

Web: www.m-tech.aau.dk

Tlf:    +45 9940 3355

Mob: +45 3033 4553

content-loader
content-loader
content-loader