Gå til hoved-indhold
Der var flere tilskuere på broen ud mod Dragerne. Lige efter billedet er taget, kom der 15 m/sek. i Port Phillip Bay. Foto. Troels LykkeKapsejlads
Der var flere tilskuere på broen ud mod Dragerne. Lige efter billedet er taget, kom der 15 m/sek. i Port Phillip Bay. Foto: Troels Lykke

Lykkes blog: Den enes død den andens brød

Gast brækker kraveben, nu afløser minbaad.dk ham ved VM i Drage i selskab med Claus Høj Jensen. Der er danskere på syv både i Australien. Start går lørdag nat, dansk tid.

 

Af Troels Lykke, melbourne |

Hans Jürgen tog et skridt ud i intetheden ud for hans hotel lige overfor den fornemme Royal Brighton Yacht Club, derefter ramte tyskeren ned på skulderen og brækkede kravebenet.

Et par timer efter ringede Claus Høj Jensen, som er taktiker på båden: Troels, har du sejltøj med? Og det har jeg ikke, jeg skulle bare ud i en fotobåd og skyde løs.

Det viste sig i dag, at jeg kunne passe Musto-støvler, handsker og sejltøj hos den beskadiget tysker, der forlod os i Melbourne i dag. Det blev hans 11-årige søn glad for, til en trøst.

Jetlag generer

Burde sove i dette øjeblik klokken er 3.55 søndag morgen hernede (17.55 lørdag i Dk), der er skippermøde om seks timer i dag søndag (australsk tid), men jeg har jetlag og kan ikke sove.

Så I får lige en blog fra VM hernede i Melbourne med 62 både.

Vi var på vej ud og sejle i dag, men så satte et blæsevejr ind på 15 m/sek. så jeg fik tørtræning af Claus Høj Jensen, tidligere verdensmester i Drage fra 1999.

Manden, der er Høj Jensen-sejlmager, har stor autoritet og Søren Pehrsson og Philip Skafte-Holm spurgte også til trim osv. fra Claus Høj Jensen.

Wulfi på 71 år skal styre, han vandt VM i 1985. Claus Høj Jensen, th., vandt VM i 1999.

Jeg skal på fordæk og bomme med spileren, det er jeg ikke vant til (på OK-jollen), så er der fintrim, spiler skal hales op og ned og så skal jeg hænge som et svin.

Håber ikke jeg skvatter i vandet (til hajerne) i de store bølger, der kan komme hernede, en dag faldt fem Drage-sejlere over bord i halvanden meter høje bølger.

Der er lovet luft i løbet af ugen, frem til VM, der slutter på lørdag. I dag i første sejlads (søndag kl. 13.00 lokal tid) skulle der imidlertid ikke være meget luft.

Veloplagt Schønherr

Jørgen Schønherr, Theis Palm og Axel Waltersdorph virkede oplagte og optimistiske efter de vandt Australsk Mesterskab forleden.

”Vi plejer at være gode i luft, men vi lavede også virkelige gode luvstarter og så var det altså lidt lettere,” sagde Jørgen Schønherr, der har holdt en måneds ferie hernede før VM med familien.

Også Theis Palm smilede, North-sejlmageren, der vandt VM i 2009 i det seneste VM med Poul Richard Høj Jensen.

Vejret er fantastisk, 30 grader og sol, men indimellem kommer der regn og blæst og Port Phillip Bay bliver oprørt med krap sø, flere steder på banen er der kun 6-7 meter dybt.

De australske værter i Royal Brighton Yacht Club er søde og venlige. Håber også de er det, når de ser jeg ikke har blazer på til de fine middage, jeg nu er inviteret med til efter Hans Jürgen faldt tragisk. 

Som Claus Høj Jensen sagde det i dag: Den enes død den andens brød.

Både med danskere om bord

African Queen: Jørgen Schønherr, Theis Palm, Axel Waltersdorff

My-Way: Frank Berg, Søren Kæstel, Søren Holm

Quicksilver III: Søren Pehrsson, Philipp Skafte-Holm, Rasmus Knude

Men at work: Jens Christensen, Anders Bagger, Kim Andersen

Flawless: Stig Lassen (afløser for Waldemar Bandolowski), Karsten Hey, Søren Hvalsø

Little Wolfi: Wolfgang Rappel, Claus Høj Jensen, Troels Lykke

Bunker Boys: Lars Hendriksen, George Leonchuk, Kushchiyenko Yevgen

Jørgen Schønherr, tv. med Theis Palm.

Frank Berg og Søren Holm vejede ind i dag med Søren Kæstel.

Claus Høj Jensen, tv., med Deres udsendte, lige efter tørtræning...

Lars Hendriksen på ukrainsk Drage med Melbournes skyline i baggrunden.

Claus Høj Jensen hjælper med at sætte Drage op for Pehrsson og Skafte-Holm.

www.dragonworlds2011.com.au

content-loader
content-loader
content-loader