Gå til hoved-indhold
Sådan så det ud lige før starten i Stubbekøbing. Foto: Jonas PedersenKapsejlads
Sådan så det ud lige før starten i Stubbekøbing. Foto: Jonas Pedersen

Carbon3-gaster: Total fed oplevelse i Storebælt

Vi fløj afsted i Storebælt i kæmpe bølger og skulle holde godt fast. Da vi havde sejlet halvdelen af Sjælland Rundt på 6 timer vidste vi rekorden lå lige for, siger Jacob Groth. Hold udfordres måske af Filsø.

Af Troels Lykke |

Carbon3 satte rekord i Sølvspileren med sejltiden 14 timer, 50 minutter og 44 sekunder, styrbord rundt om Sjælland.

Modtagelsen i Stubbekøbing var flot med 300 tilskuere og hornmusik, arrangeret af havnefogden Henrik og champagnen flød.

Vinden var som skabt til et rekordforsøg. Vinden var nemlig stærk og stabil og fulgte med sejlerne, der startede og sluttede i Stubbekøbing.

- Vi havde et unikt vejrsystem så det bliver svært for Erik Filsø og andre at hamle op med rekorden. Desværre var vi tre timer om at sejle 20-25 sømil til sidst i Grønsund, vinden var lige i mod og varierede mellem 6 og 14 m/sek., men på det tidspunkt vidste vi godt at rekorden var hjemme, forklarer gast på Carbon3, Jakob Groth til minbaad.dk.

27 knob var topfarten

Før Grønsund havde holdet kun haft en vending og seks bomninger. Fartrekorden under sejladsen var på 27 knob, men ofte lå farten på mellem 17 og 21 knob, viste GPS-tracing.

Carbon3 har vist at kulfibermaskinen til langt over tre mio. kroner er skabt til rekorder. Det samme er mandskabet med Eric og Jens Quorning, Søren Gitz-Johansen, OL-sejleren Peter Lang, sam medejere af trimaranen, Jakob Groth og Jakob Frost. Den tredje medejer Jonas Pedersen sørgede for at fodre Facebook og pressen.

TV 2-helikopter var i Storebælt

I aften klokken syv viser TV 2 fra sejladsen. Minbaad.dk var med topjournalisten Carsten Lund og fotograf fra TV 2 til starten. Senere sendte de en helikopter op, der svævede over mandskabet i Storebælt.

- Det bliver de fedeste billeder de lå over os et kvarter og vi sejlede i to meter høje bølger, sol og med 12-14 m/sek. Jeg glæder mig til at se det i aften, siger Jakob Groth.

Hoppede under sejladsen

49er-gasten Peter Lang var også manden der fik bølger ind over sig.

- Vi havde mange sejlskift og alle fire forsejl var oppe, det var vådt og hårdt at skifte sejl ude foran, men ellers var det lange halser, hvor vi hoppede op i luften, så det var svært at holde fast, og bølgerne slog ind over os, men tørdragterne holdte tæt, siger den  22-årige Peter Lang, der siger at der ikke var så meget taktik.

- Det handlede om at skære hjørner af, siger han.

Jens og Eric Quorning skiftedes til at styre og de gav den fuld spade hele vejen rundt, siger de to gaster.

Filsø truer med nyt rekordforsøg

Minbad.dk fik i aftes smser fra Erik Filsø-lejren, der var de hidtidige rekordhavere fra 2008 med en Extreme 40.

- Hils drengene, vi har fulgt dem hele dagen og sig de får klø af os, vi skaffer en båd. De Quorning-brødre kommer ikke til at have den rekord længe, skulle Erik Filsø have sagt i aftes, fortæller gasten Michael.

Quorning har nu igen håneretten overfor Filsø-holdet hjemme i Skærbæk.

content-loader
content-loader
content-loader