Gå til hoved-indhold
X-Ellent fra Egå under Palby Fyn Cup, hvor X-40eren sejlede 20,6 knob, ifølge racetracker. Foto: Palbyfyncup.dkKapsejlads
X-Ellent fra Egå under Palby Fyn Cup, hvor X-40eren sejlede 20,6 knob, ifølge racetracker. Foto: Palbyfyncup.dk

Høj Jensen membran-sejl til eksamen mod de store

X-40, X-Ellent med Bo Selko fra Høj Jensen Sails, vandt Palby Fyn Cup over samtlige X-40ere og bl.a. Banks First 40. I Big Boat skal Høj Jensen igen op mod Quantum, North og Elvstrøm. Interview.

Af Troels Lykke |

KDYeren Bo Selko fra Rungsted er flere gange verdensmester i H-båd og har en del danske mesterskaber bag sig.

Nu har den 45-årige Høj Jensen Sails-sejlmager kastet siger over et dansk X-40 projekt, hvor skipperen er Bo Detlevsen fra Egå.

Bo Selko's betingelse for at styre Detlevsens X-40, var at Høj Jensen leverede membran- og flyvesejl til båden.

Og det er så sket og indtil videre med succes for det lille Høj Jensen Sails i Ølstykke, der tæller Claus Høj Jensen og Bo Selko.

I Palby Fyn Cup vandt X-Ellent således deres start, der talte øvrige X-40ere, men også Jesper Banks First 40.

20,6 knob med gennaker

- Det var en fin tur, vi loggede 20,6 knob med gennaker oppe, lige før Faaborg, og på kryds gik vi 7,1 knob. Jeg tror mandskabet fandt ud af, at Palby Fyn Cup også var træning, siger Bo Selko, der ikke lukkede et øje under turen.

Høj Jensen Sails har leveret et storsejl, to fokke, en code zero og en spiler til X-Elllent.

Nu gælder det Big Boat Challenge og lige nu skulle besætningen træne i Kerteminde Bugten.

Storsejl vejer 24 kilo

Om sejlene fra Høj Jensen siger Bo Selko til minbaad.dk:

- Efter vi har fået membran-sejl og selv kan designe dem, så kan vi godt være med North Sails, der før havde monopol på 3DL-sejl, men nu har det vist sig at Quantum Sails fx kan vinde med deres sejl i TP 52-klassen og Elvstrøm har også meldt sig på banen (med Epex, red.).

- Menbran-sejl er jo fantastiske formstabile, vores sejl har fx 21.000 dpi, der er et udtryk for hvor tæt sejlet er med tråde og vores storsejl vejer kun 24 kilo uden sejlpinde, siger Bo Selko, der håber at han nu kan få solgt flere sejl til de store kapsejladsbåde.

Tre store sejllofter skal bankes

- I Big Boat skal vi jo slå X-40eren Sirene der sejler med North Sails, besætningen sejler utroligt godt og har gjort det i mange år og så er der Xbox, der sejler med Quantum Sails, men vi håber at kan vi vinde i Big Boat og andre steder, at så kommer vi ind på markedet den vej, det er jo lettere, hvis resultaterne er gode, men vi er jo op imod de store North Sails, Quantum Sails og Elvstrøm Sails, siger Bo Selko.

www.bigboat.dk

content-loader
content-loader
content-loader