Gå til hoved-indhold
Koch og Sommer i 470 jollen. Arkivfoto: Mick Anderson, SailingpixKapsejlads
Koch og Sommer i 470 jollen. Arkivfoto: Mick Anderson, Sailingpix

470-pigerne forlænger For-OL opholdet

470-jolle sejlere Henriette Koch og Lene Sommer er klar til finalen ved For-OL takket være en italiensk fejl, men de er stadig skuffet over For-OL. 49eren rykkede ind i top 10.

 

Af Troels Lykke |

Den første resultatliste, der blev slået op på den officielle resultattavle ved For-OL i Weymouth, havde de to danske sejlerpiger Henriette Koch og Lene Sommer placeret på den samlede 11. plads i 470-jollen.

Da de kun er de ti bedste, der går videre til fredagens finale, ville det have været identisk med en afsked med det olympiske farvand, hvis det ikke lige var fordi hjælpen var kommet fra en uventet kant.

Der kom nemlig en melding om, at race committee havde lagt protest mod den italienske båd for at have rørt et mærke i dagens første og stævnets niende sejlads.

Da italienerne som konsekvens vælger at trække sig fra sejladsen, ændrede det lige netop så meget på den samlede stilling, at de to danskere nu er finaleklar som 10. bedste båd.

Koch og Sommer er skuffet

"Vi havde ikke lige regnet med den udgang på stævnet," fortæller Henriette Koch, og lægger samtidig ikke skjul på, at det ikke er tilfredsheden, der præger den danske besætning.

"Næsen var helt klart sat op efter noget mere, så uanset om vi bliver nummer ti eller elleve er vi meget skuffede lige nu. De folk, som vi slog til EM (i midten af juli, red.), de ligger i top tre her. Men vi har bare ikke kunne få det til at fungere, og vi vi har bare følt os et skridt bagud hele tiden," siger Henriette Koch og præstationen så langt.

De kvindelige 470-sejlere gennemfører deres finale fredag, og her tæller placeringen dobbelt.

Høgh-Christensen på en 7. plads

I Finnjollen sejlede Jonas Høgh-Christensen stævnets indtil videre bedste enkeltplacering i hus, da han blev nummer fire i dagens anden sejlads.

Dermed fik han brudt den stabile stime, der indtil videre har budt på 6-7-7-7-7-8 og en diskvalifikation. Jonas Høgh er at finde på den samlede 7. plads i stævnet.

I 49eren var der fremgang at spore for Jonas Warrer og Søren Hansen, da de nu er avanceret til den 10. pladsen efter to sejladser, der båd på masser af vind og udfordrende situationer.

Danske placeringer
Finnjolle, 8 sejladser
7. Jonas Høgh-Christensen

470 damer, 10 sejladser
10. Henriette Koch og Lene Sommer (sejler medal race fredag)

49er, 11 sejladser
10. Jonas Warrer og Søren Hansen


Slutstillinger
Matchrace damer
10. Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov

Laser
23. Thorbjørn Schierup

RS:X damer
25. Lærke Buhl-Hansen

470 herrer
23. Henrik Søgaard og Tobias Manduro Nørbo

Laser Radial
25. Anne-Marie Rindom

 

Link
Live opdateringer: www.sejlsport.dk/Direkte

content-loader
content-loader
content-loader