Gå til hoved-indhold
Den hollandske 60-fods yacht Alondra, der står i spidsen for flotillen.Tur
Den hollandske 60-fods yacht Alondra, der står i spidsen for flotillen.

100 både strandet i det Indiske ocean

200 til 250 langturssejlere er strandet i Thailand, på vej mod Europa. Sejlerne tør ikke fortsætte af frygt for pirater i det Indiske ocean. EU's anti-pirat styrke vil kun beskytte handelskibe.

Af katrine bertelsen |

Et hollandsk ægtepar, Rene og Edith Tiemessen har samlet ca. 100 både med 200 til 250 sejlere ved den thailandske kyst, hvor de venter på et godt tidspunkt at sejle mod Suezkanalen.

Frygt for pirater

Rene og Edith Tiemessen har anmodet den britiske flåde om eskorte, men flåden har afslået at hjælpe i det piratmyldrende hav. Ægteparret frygter det værste, hvis flotillen skal krydse ikke kun det Indiske ocean, men også det Røde hav, hvor pirateriet er eskaleret over det seneste år.

Og de ved hvad de taler om. De har tidligere sejlet med Paul og Rachel Chandler, der blev kidnappet af somaliske pirater i 2009.

”Vi har bedt om hjælp i månedsvis fra EU's anti-pirat styrke, fordi vi blev klar over at vi skulle denne vej hjem, og det samme gælder for de øvrige både vi ligger sammen med.” Siger Rene Tiemessen.

Urealistisk siger forsvarsministerium

”Det er komplet urealistisk. Flådefartøjerne er her for at beskytte handelsskibene,” lyder det fra det britiske forsvarsministerium.

Den britiske flåde, som har overkommandoen over EUs anti-pirat styrke, råder over 27 fartøjer fra Spanien, Tyskland, Italien og Frankrig, og dækker et område større end Europa.

International Sailing Federation (ISAF) anbefaler at holde sig langt fra fra ruten over det Indiske ocean, det samme gør mange regeringer. På trods af det, vælger mange sejlere hvert år at gøre den rejse .

Sejlruten fra Thailand til Middelhavet går lige igennem de farvande, hvor piratangrebene er eskaleret voldsomt.

content-loader
content-loader
content-loader