Gå til hoved-indhold
Jesper Radich med god fart på Y3K på Sardinien. Foto: Carlo BorlenghiKapsejlads
Jesper Radich med god fart på Y3K på Sardinien. Foto: Carlo Borlenghi

Taktiker Radich triple mester på 100 fods Y3K

Vi fik indskrevet Y3K i historiebøgerne, ved som første team at tage tre mesterskaber ved Maxi Worlds i træk. 2009, 2010 og 2011, skriver Jesper Radich. Læs om matchrace-start og ødelagt spiler.

Af Troels Lykke |

Jesper Radich skriver på sin blog jesperradich.dk:

Vejrudsigten lagde op til ganske let vind og sejladsledelsen havde besluttet, at vi skulle igennem 2 kryds/læns baner som afslutning på mesterskabet.

Og den kombination er altså ikke lige vores favorit på Y3K, der med sine 60 tons er en halvtung dame at svinge rundt på en kort bane i let vind.

Hver eneste manøvre koster enormt meget og båden tage lang tid at accelerere, hvilket betyder at starten bliver enormt vigtig og hver eneste beslutning pr definition langsigtet. Udfordrende!

Da første sejlads blev sendt afsted var det derfor intet at betænke sig på – det var alt eller intet, hvis vi skulle hive en samlet sejr hjem.

Der var fordel ved bagbord startmærke og der så ud til mest vind på venstre side, hvorfor vi bare skulle vinde starten ved ”pinden”.

Matchrace mod 94 fods lillesøster

Og efter seriøs matchrace prestart kamp imod den noget lettere wally 94 ”open season”, faldt alting i hak og vi kunne skyde den af til læ af feltet.

Taktikken kom til at holde, og selvom vi tabte til 2 både på rating, gav 3. pladsen i kombination med vores 2 første pladser fra tidligere os i en meget stærk position forud for sidste sejlads.

Spiler eksploderede

Vi besluttede os derfor for en konservativ start, holdt os uden for problemer, prostester osv, og selvom en eksploderet spiler på sidste lænser var lige ved at gøre det hele alt for spændende, vandt – eller genvandt – vi Maxi Worlds med en margin på 2 point til søsterbåden ”Indio” Wally 100 og 3 point til ”Magic Carpet”  Wally 94 med Jochen Schuemann ombord. Sådan.

Næste uge står der preworlds Melges 32, Palma, på programmet, skriver Jesper Radich på www.jesperradich.dk

Skipperen vandt et Rolex ur. Til højre står Jesper Radich, der til dagligt bor i Helsingør.

content-loader
content-loader
content-loader