Gå til hoved-indhold
Jesper Radich og Y3K kunne ikke skjule sig for fotografen. Foto: Loro Piana Super Yacht RegattaKapsejlads
Jesper Radich og Y3K kunne ikke skjule sig for fotografen. Foto: Loro Piana Super Yacht Regatta

Radich bakker 20 minutter med spiler på kølen

Efter 4 dage her i Porto Cervo, må vi desværre gå til præmieoverrækkelse med kun to sejladser i hus. Ikke imponerende, skriver taktiker Jesper Radich, der ødelagde spiler på 100 fods Y3k.

Af Troels Lykke |

Området som vi sejler i her på Sardinien er ellers ret flot og udfordrende rent taktisk med mange øer og forhindringer, skriver Radich på sin hjemmeside.

Men den tragt-effekt der skabes op imod Korsika gør, at enhver form for vestenvind bliver komprimeret og accelereret, hvilket giver ganske mange dage på en måned, hvor det blæser 25-30 knob.

Og det er altså lige top-grænsen af. hvornår det er sjovt (og forsvarligt) at sejle disse herlige maxi og super-maxi yachts.

Resultatmæssige havde vi både total op- og nedtur. Vi vandt første sejlads, og blev sidst i 2. sejlads – pga. vores spiler uheld, hvor vi måtte stoppe ca. 20 min og bakke 200m2 spiler stump af kølen. Det rakte til en samlet 3. plads af de 6 Wally’er. Shit happens.
 
Næste projekt med Y3K er årets hovedmål: Maxi-VM her i Porto Cervo i første uge af september.
 
På min egen kalender er næste udfordring Portugal Match Cup, hvor vi har træningsdag på næste mandag d. 21 juni. Glæder mig!, skriver Jesper Radich
www.jesperradich.dk - se billeder med spiler-problemer. 

content-loader
content-loader
content-loader