Gå til hoved-indhold
Har du styr på på TPS-målet fra mast til stævn? Foto: medcup.comKapsejlads
Har du styr på på TPS-målet fra mast til stævn? Foto: medcup.com

En bunke DH-sejlere diskes måske i år

Et hav af sejlere har ikke styr på et såkaldt TPS-mål, der er fra masten og ud hvor gennakeren gøres fast i stævnen. -Det er nok uvidenhed, siger BB 10-meter sejler fra Skælskør.

Af Troels Lykke |

Bliver 80-100 både disket i år under Palby Fyn Cup?

Ja, er svaret, for en stikprøve under www.websejler.dk viser, at en bunke både ikke har styr på TPS-målet, som der skal opgives når man sejler med gennaker.

Ifølge vores oplysninger, så har Dansk Sejlunion gjort DH-sejlerne opmærksom på at TPS-målet, fra mast til stævn, skal være oplyst, hvis de skal undgå at blive disket, men sejlerne har ikke rettet ind.

Så i år falder hammeren overfor sejlerne om denne sag, erfarer minbaad.dk nu.

DS-måler skal måle TPS

Det kræver imidlertid at en DS-måler får målt TPS-målet ind. Et eksempel på en bådklasse, som ikke har styr på målet, er ScanKap-klassen, som sidste år vandt Palby Fyn Cup.

"ScanKap 99-klassen har ikke målt TPS-målet ind, så hele feltet sejler faktisk ulovligt, men jeg tror det skyldes uvidenhed hos mange sejlere, men det skal faktisk bringes i orden, hvis man ikke skal stå med håret i postkassen til sommerens kapsejladser," siger BB 10-meter sejler Bjarne Venø til minbaad.dk.

Ifølge ham har sejlerne målt deres flade gennaker ind, typisk en Code 1, der ikke føres på en spilerstage, men i stævnen.

Luffe 40.04 - forskel på TPS

Et tjek på websejler.dk/da/baade/1 viser fx to Luffe 40.04., hvor Josemit har målt korrekt ind, mens Jolly ikke har opgivet målet.

Men måske vil flere både i år fanges i DS' stikprøvkontrol omkring TPS-målet og blive disket.

content-loader
content-loader
content-loader