Gå til hoved-indhold
Palby Fyn Cup 2009. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Palby Fyn Cup 2009. Foto: Troels Lykke

Quantum Sails: Find ud af om du fører

Med respittabellerne, baseret på DH 2011, kan du hele tiden regne dig frem til om du fører. Tabellerne laves i år til Palby Fyn Cup, Classic Fyn Rundt, Big Boat Challenge, Sjælland Rundt og Watski 2Star.

 

Af Troels Lykke |

 I lighed med sidste år vil man på www.sejl.dk kunne downloade respittabel og taktiske kort til en række større kapsejladser i Danmark.

Tabellerne er lavet i Microsoft Excel (2003+) og gør det muligt at beregne respittiderne til alle de øvrige de under DH 2011 (GPH). Det fortæller Jan Hansen fra Quantum Sails på Amager.

Man skal blot indtaste start nummer på båden og sejlretning, hvorefter modellen beregner de relative respittiderne ved alle meldepunkter og for hele sejladsen.

Udskriv Excelmodel

Det kan være en god ide at udskrive Excelmodellen inden start, og hvis sejlretningen endnu ikke er kendt kan man udskrive modellen for begge sejlretninger for at være på den sikre side :=).

Modellerne indeholder også et taktisk oversigtskort, der giver et bedre overblik over hele sejladsen, samt de vigtigste kurser og afstande.

Bemærk, at Quantum til en række af sejladserne producerer disse kort som klistermærker i ‘startpakkerne’, som herefter kan opsættes i cockpittet inden afgang.

Efterhånden som løbssammensætningen bliver offentliggjort, vil modellerne blive opdateret og placeres på www.sejl.dk.

Sidste opdatering vil typisk ske 2 dage før selve sejladsen, fortæller Jan Hansen, der som regel sejler på en X-40.

content-loader
content-loader
content-loader