Gå til hoved-indhold
Her Søgaard/Nørbo til de tyske mesterskaber. Foto Peter KählKapsejlads
Her Søgaard/Nørbo til de tyske mesterskaber. Foto Peter Kähl

Søgaard og Nørbo forstærker deres båd

Rasmus Antoft taler med 470-sejlerne, Henrik Søgaard og Tobias Nørbo. De er udvalgte OL-sejlere som minbaad.dk interviewer op mod ISAF-VM i december. Båden er forstærket for at undgå breakdown.

Af Rasmus Antoft |

Hvordan er jeres fysiske form?

- Vores fysiske form er helt i top. Vi har ligget og trænet i Danmark hele efteråret med vores træner Christian Rasmussen. Han er super dygtig og det har rykket os meget at han har ligget bag os i gummibåden. Vi har også haft forskellige træningspartnere som vi har trænet på vandet med. Det er Henriette og Lene, Martin og Simon Fruergaard, Balder Tobiasen og Magnus Jung fra Odense og så er Schweizisk båd.

Hvordan har i trænet fysisk?

- Vi har trænet 5 gange om ugen på vandet, derfor har vi ikke haft så meget tid til træning, alligevel har vi opnået gode resultater i træningsrummet. Vi er blevet tungere og mere udholdende. Når vi træner er det høj belastning med få gentagelser. Udover styrketræning så konditionstræner vi også. Vi har trænet meget i bølger for at være 100 % klar til når vi kommer til Perth, for der er det  den kraftige vind og de store bølger der præger området. Derfor har vi været nødt til at flytte træning for at kunne træne i bølger hver gang. Det har primært været Hundige hvor at vi har trænet.

Hvad er jeres forventninger resultat mæssigt?

- Det er rigtig vigtigt for os at komme i top 20. Men det er lige så vigtigt at sikre nationspladsen så vi kan komme med til OL, men vores chancer er gode. Vi har ikke brugt meget tid på transport. Den tid som nogle sejlere bruger på transport, den har vi brugt på sejlads, og det har rykket os meget.

Hvad skal i arbejde med mod udtagelsen?

- Vi skal sejle nogle træningssejladser når vi kommer til Perth, få starterne skruet helt ind og lære forholdene at kende og sidst men ikke mindst, finde til rette.

Har i købt nyt udstyr for nyligt?

- Vi har forstærket båden i alle samlinger, kanter og steder hvor det er tænkeligt at den kunne gå i stykker. Vi forebygger problemerne inden de opstår. Vejret dernede kan være rigtig hårdt ved udstyret, især når man sejler så mange dage i træk. Vi har også lavet dobbelt udveksling på fokke trimmet, det er ikke set før, men det fungerer rigtig godt. Vi har også valgt at tage et gammelt sværd med. Det er gammelt, men sejler utrolig godt! Vi har også forskellige sejl med derned. Vi vælger hvilke vi vil sejle med ud fra vinden. Hvis vinden er kraftig vælger vi det ene sæt, og blæser det, vælger vi det andet.

Hvad er jeres største udfordringer?

- Det bliver, Ikke at lave nogen store fejl og holde koncentrationen. Vi kan det taktiske og har også styr på farten, så det eneste vi mangler er at få alle delelementerne til at udfolde sig.

content-loader
content-loader
content-loader