Gå til hoved-indhold
Ungdoms-VM har tidligere været i Aarhus. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Ungdoms-VM har tidligere været i Aarhus. Foto: Troels Lykke

Eurosaf Youth European Championship til Aarhus

Ungdoms-EM i 2012 forventes at tiltrække 400-600 besætninger fra over 40 lande som skal konkurrere i 15 discipliner i Aarhus.

Af Troels Lykke |

Endnu et betydende, internationalt stævne skal sejles på Aarhus Bugten; Sailing Aarhus og Dansk Sejlunion skal være værter for 2012 EUROSAF Youth European Championship for alle ISAF Youth og Youth Olympic diciplinerne.

Det forventes at tiltrække mellem 400-600 besætninger fra over 40 lande som skal konkurrere i 15 discipliner.

EUROSAF, det Europæiske Sejlsportsforbund, har på sin årskongres i Helsinki (FIN) netop enstemmigt vedtaget at tildele dette kæmpe stævne til Aarhus.

Ungdoms EM, som det også kaldes, bliver afviklet for første gang i 2011 på Gardasøen, og det danske bud var i konkurrence mod bud fra Frankrig og Italien.

Aarhus har et godt omdømme

”Vi har valgt Aarhus som værtsby i 2012 fordi vi ved at vi vil få en professionel afvikling af eventen” siger præsidenten for EUROSAF, Marco Predieri

”Aarhus har et godt omdømme og er kendt som et godt sejlsportsted, og med så vigtig en event er det væsentligt at vi ikke får nogle overraskelser undervejs”

"Det vil helt klart være en saltvandsindsprøjtning til talentarbejdet herhjemme,” siger Dan Ibsen

”Vi er rigtigt stolte af, at vi får tildelt dette EM” siger Thomas Capitani, direktør i Sailing Aarhus.

Ungdoms EM vil blive afviklet i juli/august 2012 i Aarhus med Sailing Aarhus som vært og med Sport Aarhus Events, Sport Event Denmark og Active Institute som medarrangører.

A-Cat og X-35 VM i år

Aarhus har inden for de sidste 10 år markeret sig på den internationale sejlsportevent scene og har en omfattende eventkalender; i 2011 afvikles A-Cat VM og X-35 VM, i 2012 Ungdoms EM og i 2013 29er VM og 49er EM.

Kilde: www.sailing-aarhus.dk

content-loader
content-loader
content-loader