Gå til hoved-indhold
På trods af, at Danmark mødte talstærkt op i Southampton i England gik stævnet til Spanien.Kapsejlads
På trods af, at Danmark mødte talstærkt op i Southampton i England gik stævnet til Spanien.

Sailing Aarhus får ikke ISAF Worlds 2014

En af sejlsportens højt profilerede events, ISAF Sailing World Championships i 2014 gik til Santander i Spanien. Læs kommentar fra Thomas Capitani, Sailing Aarhus.

Af katrine bertelsen |

Santander på Spaniens nordvestlige Atlanterhavskyst skal være vært for ISAF Sailing World Championships i 2014.

Konkurrencen for at få stævnet har været hård, og Sailing Aarhus og Dansk Sejlunion havde da også sendt hele otte mand til ISAFs hovedkvarter i Southampton i England for at afgive det danske bud på at arrangere VM for samtlige olympiske bådklasser i Aarhus i 2014.

I januar modtog en evaluerings kommission i ISAF bud på eventen fra følgende byer.

  • Kingston, Canada
  • Qingdao, Kina
  • Aarhus, Danmark
  • Busan, Korea
  • The Hague, Holland
  • Gdynia, Polen
  • Santander, Spanien

Kommissionen indstillede derefter deres favoritbyer til ISAF Executive Committee, som derefter foretog det endelige valg på et møde i Island.

Jerome Pels, talsmand for ISAF siger,” Alle buddene var af meget høj kvalitet, og viste at der er stor lyst til at afholde de helt store stævner. Beslutningen var meget svær. Vi er sikre på, at Santander vil lave en fantastisk event for både sejlere og tilskuere, såvel som hele eventen vil blive dækket på både internet og tv.”

Thomas Capitani, direktør for Sailing Aarhus, siger til minbaad.dk." Vi har været med i et hårdt kapsejladsfelt. Vi tabte, men vi var med i toppen. Vi har masser af andre planer, og planlægger allerede helt frem til 2018. Det var selvfølgelig ærgerligt, men vi kommer fint videre herfra."

Gerardo Pombo, President for Spanish Sailing Federation sagde, “Vi er meget glade, det var en meget svær konkurrence vi var ude i. Alle kandidaterne var stærke. Især var ISAF fokuserede på Danmark og Polen, som har afholdt mange mesterskaber for nylig. Men det endte altså med den spanske kandidat.” 

Ifølge det spanske buds officielle hjemmeside, opereres der med et budget på 10,4 mil. euro, hvilket rundt regnet svarer til 78 mil. danske kroner. For de mange penge kan VM-deltagere anno 2014 blandt andet se frem til et ’Sailors Center’, hvor der hver dag vil være gratis mad, drikke og live musik for alle deltagere. Det skriver sejlsport.dk på deres hjemmeside.

10 procent af budgettet er øremærket til et særligt ’Emerging nations programme’, der skal tilgodese lande uden de store sejlsportstraditioner.

Arrangørerne tilbyder således gratis logi under for 140 deltagere fra disse nationer, samtidig med at man heller ikke behøver at tænke på udstyr, hvis man sejler Laser eller RS:X. Det vil Santander også stå for. Målet med dette program er, at der for første gang bliver over 100 deltagende nationer ved VM.

Næste VM finder sted i december 2011 i Perth i Australien. Tidligere har Cascais i Portugal (2007) og spanske Cadiz (2003) været VM-værtsby.

content-loader
content-loader
content-loader