Gå til hoved-indhold
Sejlklubber

Ny Formand i Sailing Aarhus

Efter mange års tro tjeneste var der i sidste uge formandsskifte i Sailing Aarhus. Per Risvang overdrog hvervet til Niels Frølund.

Af katrine bertelsen |

Der blev sidste uge gennemført en ordinær generalforsamling i Sailing Aarhus. Blandt emnerne på dagsordenen var også valg til formandsposten, da mangeårige formand Per Risvang fra Århus Sejlklub tidligere på året havde meddelt at han ikke ønskede genvalg.

Per Risvang fra Århus Sejlklub overdrog hvervet til Niels Frølund, Kaløvig Bådelaug. Samtidig blev Per H. Hansen (ÅSK) valgt til kasserer. Thomas Capitani er fortsat ansat som direktør og daglig leder af Sailing Aarhus. Det skriver Sailing Aarhus i en pressemeddelelse.

De vigtige år


Per Risvang var blandt initiativtagerne til Sailing Aarhus og har stort set siddet i bestyrelsen siden Sailing Aarhus blev stiftet.  Per blev valgt som formand i Sailing Aarhus året inden man skulle være vært for 2008 ISAF Youth Sailing World Championship. Per har således siddet i formandsstolen igennem den vigtige periode, hvor Aarhus for alvor har konsolideret sig og positioneret sig som ét af de førende sejlsportssteder i verden.

Dette blev sidst senest bekræftet, da Sailing Aarhus sammen med Dansk Sejlunion, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark og Active Institute  var afsender af det danske bud på 2014 ISAF Sailing World Championship - VM for alle olympiske klasser. Det danske bud vandt desværre ikke, men ISAF har oplyst at buddet blev betragtet som én af de tre absolutte favoritter.

I dag har Sailing Aarhus en omfattende eventkalender, driver Team Danmark Kraftcenter Aarhus og er også med-værter ved Danboats årlige bådudstilling ”Flydende Fritid”. Sailing Aarhus har et omfattende samarbejde med Århus Kommune, Sport Event Denmark og med Active Institute under Aarhus Universitet.

Den nye formand

Generalforsamlingen valgte enstemmigt Niels Frølund til ny formand for bestyrelsen. Niels kommer  fra Kaløvig Bådelaug hvor han som  formand for regattaudvalget og også sidder i hovedbestyrelsen. Niels har gennem mange år været engageret del af  Kaløvigs bestyrelse, og har været drivkræfterne bag mange kapsejlads arrangementer og events som har været afholdt i Kaløvig Bådelaug.

Niels har ligeledes gennem det sidste år medvirket i strategiarbejdet op til generalforsamlingen i DS, har en mangeårig  interesse for sejlsport som helhed, og følger med stort engagement alle de aktiviteter der kan foregå på og ved vandet . Han repræsenterer således på fornemste vis det fællesskab som Sailing Aarhus bygger på.

”Sailing Aarhus er naturligvis kommet for at blive,” siger Niels, ”og et af mine mål er fortsat at styrke og udvikle den Aarhusianske model til gav og glæde for alle sejlklubber her i bugten.

Niels bruger flittigt sin gamle Italienske Admirals cup sejlbåd til såvel kapsejlads som tursejlads."

Kassererposten var også på valg og her blev Per Henrik Hansen fra Aarhus Sejlklub valgt. Per er en habil Contendersejler og med en udpræget talbegavelse er den i øvrigt sunde Sailing Aarhus økonomi nu i trygge hænder. Thomas Capitani er forsat direktør i Sailing Aarhus og Finn ”Beton” Jensen er cheftræner i Kraftcenter Aarhus.

Kilde. Sailing Aarhus: http://www.sailing-aarhus.dk

content-loader
content-loader
content-loader