Gå til hoved-indhold
Med Warrers forslag er 470eren sendt på olympisk museeum. Foto: JesusKapsejlads
Med Warrers forslag er 470eren sendt på olympisk museeum. Foto: Jesus

Warrer: Dansk Sejlunion kan få en hovedrolle - Se Ibsen-svar

Dansk Sejlunion opfordres hermed til at tage teten med at få de olympiske sejlsportsklasser og det olympiske sejlsportsformat grundigt reformeret, skriver Peter Warrer.

Af Troels Lykke |

Peter Warrer, Aarhus:

Vi har KDYs formand Kim Andersen og kronprinsen siddende i ISAFs equipmentudvalg og eventudvalg.

DS kan med et konkret forslag få en betydelig rolle og indflydelse - en række nationer må formodes at være klar til at følge en klar og velformuleret ledelse på dette område.

Sejlsporten er utrolig mangfoldig, og ovenstående forslag drejer sig hovedsageligt om de elitære olympiske klasser, hvor vores sport får en enestående mulighed for at profilere sig for den store offentlighed – især hvert 4. år til OL.

Denne mulighed skal benyttes til at vise det mest spændende vores sport kan byde på.

Unge mennesker skal tiltrækkes

Den vigtigste effekt skulle gerne være at tiltrække unge mennesker til sejlsporten, der i en årrække har været præget af en markant generel nedgang og en markant forøgelse af udøvernes gennemsnitsalder.

Hvis man vil sejle på andre måder er der alle muligheder for det i en lang række forskellige bådtyper, på forskellige niveauer inkl. VM og i forskellige sejladsformater.

Der blæser en forandringens vind over elitekapsejlads. Russel Coutts og det nye 34 AC koncept er en markant eksponent.

Nu er turen kommet til OL-formatet

Nu er turen kommet til OL-formatet, og småændringer i bådklasserne eller i formatet a la medal race er langtfra tilstrækkeligt, hvis sejlsport skal bibeholdes på OL-programmet.

Med de her foreslåede, radikale ændringer i bådklasser og format kan sejlsporten hæve sig fra en de mest ubemærkede OL-sportsgrene til en af de mest spektakulære og populære – også i medierne. Forudsætningerne er til stede.

Sejlsporten har ret beset ikke fortjent at beholde sin OL-status, hvis ikke den kan forny sig radikalt efter alt for mange års tornerosesøvn.

Beskytter forsvinder

Vi bliver heller ikke ved med at have en beskyttende, tidligere OL-Finnjollesejler som Jaques Rogge i spidsen for IOC.

Paul Elvstrøm har gennem tiden nok fostret de mest radikale ideer til fornyelser af det olympiske koncept. Det ville klæde hans landsmænd i Dansk Sejlunion at overtage depechen fra ham og få gjort noget alvorligt ved det.

Det må gerne ske nu, da ISAF efter alt at dømme ligger sig fast på centrale dele af sit OL-koncept for Rio 2016 på sit midtårsmøde i St. Petersburg nu i maj. Sidste udkald for ændringer til OL 2016 bliver umiddelbart efter London OL 2012.

Det ser ud til at de forandringsvillige kræfter findes; men kan man finde fodslag i de store organisationer inden tiden løber ud for sejlsport som olympisk sport? DS og ISAF har bolden!

Peter Warrer 

Peter Warrer, tv., med sin OL-guldvinder-søn, 49eren Jonas. De er her til et Drage-stævne i Finland.

content-loader
content-loader
content-loader