Gå til hoved-indhold
Der skal simpelthen mere fart på OL. Foliling Moth er et bud. Foto: easterregatta.com.auKapsejlads
Der skal simpelthen mere fart på OL. Foliling Moth er et bud. Foto: easterregatta.com.au

Nyt OL-format: DS skal på banen

Peter Warrer har flere gange efterlyst fornyelse af OL-klasserne og formatet. Her er svar på kommentarerne som læsere af minbaad.dk har stillet.

Af katrine bertelsen |

Peter Warrer skriver til minbaad.dk

Jeg takker for kommentarerne til mit forslag til radikal fornyelse af OL-klasserne og OL-formatet herunder det konkrete forslag til et TV-koncept.

Det står klart at mange progressive danske sejlere og dommere med erfaring med nye typer af sejlads som f.eks. vores internationale umpire Jesper Wilken, støtter og ser nødvendigheden af radikale forandringer.

Mikkel Styrbjørn, dine ønsker om publikumstække kan fuldt ud dækkes ind med mine forslag, der vil sikre dramatik med f.eks. smalle gates, atletisk action, stadionfornemmelse og masser af tilskuere ved den rette kystformation og/eller havn med tilskuerbåde og pontonner integreret i baneformatet.  

Styrbjørn og Fjell Ape, vi behøver ikke tage de intelligente taktiske moves ud af sporten, de skal blot eksistere i et format hvor de lader sit forstå af menigmand.

Og ja, Christian Quist, alt andet lige er det selvfølgeligt rigtigt, at en national succespræstation øger publikumsinteressen. Det var Jonas og Martins guldmedaljer et godt eksempel på, selvom TV-transmissionen fra Quindao i mine øjne var skandaløs ringe. Jeg kan også godt følge din bekymring for om bredden af sejlere vil forstå og værdsætte et radikalt ændret OL-koncept. Min påstand er at de fleste kapsejlere i verden vil revne af stolthed og glæde over deres sport, når de ser de første tests af konceptet.

Det radikale forslags gennemførelse vil betyde at sejlsporten ryger til tops som global mediesport og dermed vil tiltrække titusindvis af nye udøvere globalt. Hvis ikke forslagene i det store hele bliver gennemført i løbet af de næste par år vil sejlsporten med stor sandsynlighed ryge ud at OL med store negative konsekvenser.

I den situation kan man som Dansk Sejlunion og ISAF blive ved med at træde vande og småjustere OL-klasserne og OL-formatet uden nævneværdig effekt, mens IOC lukker sejlsport ned som OL-sport. På den måde har man fået skiftet en 2-3 bådklasser ud på 15 år.

Alternativet er at Dansk Sejlunion gør sig til bannerfører for den nødvendige forandring. DS må så præsenteres et sammenhængende og gennemført forslag – kald det bare ”Stadion Sail Racing 2016(20?)” –, der ændrer og moderniserer OL-klasserne, OL-sejlformaterne og TV-formatet radikalt. Dette forslag skal præsenteres for ISAF og IOC på den rigtige måde af folk med den rette tyngde og appel, f.eks. af Jesper Bank og Kronprinsen fra dansk side.

Der skal gennemføres en velgennemtænkt strategisk kampagne for forslaget på internationalt niveau, så progressive sejlsportsnationer som f.eks. New Zealand kommer med på vognen. Velartikulerede og visionære internationale sejlsportsstjerner som Russel Coutts, Poul Elvstrøm, Ben Ainslie, Shirley Robertson, James Spithill, Nathan Outerridge, Peter Gilmore og Jesper Bank skal med som ambassadører og fortalere for forslaget.

Denne strategiske kampagne skal inddrage den internationale sejlsports- og sportspresse i videst muligt omfang.

Det her ordnes ikke ved at en række organisationsbureaukater dyrker en nok så hyggelig networking ved diverse ISAF-møder. Sådan slår man ikke for alvor igennem, når opgaven er at revolutionere sejlsporten som OL-sport før det er for sent.

Lad os se en sammenhængende vision blive præsenteret professionelt for det internationale sejlerfællesskab – gerne med Dansk Sejlunion som bannerfører. Derefter vil det vise sig hvad der kan gennemføres af nogle knivskarpe forhandlere i ISAF-regi.

Det kan stadig nås; men det kræver opstilling og markedsføring af en helhedsplan, og det kræver smart, effektiv og kontinuerlig handling og pres frem til det er gennenmført.

Peter Warrer

content-loader
content-loader
content-loader