Gå til hoved-indhold
Det kan tage op til et halvt år, før togene igen kan køre på jernbanebroen.foto: kulturbroaalborg.dkTur
Det kan tage op til et halvt år, før togene igen kan køre på jernbanebroen.foto: kulturbroaalborg.dk

Limfjorden passabel om tre uger

Alt tyder på at lystsejlerne får passage gennem Limjords-jernbanebroen i løbet af 3 uger. Banedanmark vurderer at hullet i broen kan ryddes, så master kan passere.

Af katrine bertelsen |

Banedanmark sagde i går, at når resterne efter kollisionen er ryddet – det vil tage ca. 3 uger – vil hullet i broen være stort nok til lystbådenes master kan passere. 

De mange sejlere der havde sat næsen op efter en påskeferie i den vestlige del af Limfjorden, må vente til hullet i broen er etableret. 

Hen over sommersæsonen besøges den vestlige del af Limfjorden af over 100.000 lystbåde. De fleste kommer østfra, og vil helst til den vestlige del af Limfjorden, som er mere spændende at besøge end farvandet øst for Ålborg. 

Fare for tab af turistindtægter

Passagen til Vesterhavet er åben, men det er de færreste lystsejlere der vover at lægge arm med det barske farvand vest for Jylland. Det kan derfor medføre et betydeligt tab af turistindtægter, jo længere tid passagen ikke er farbar.

Jernbanedriften trækker det ud med. I øjeblikket transporteres passagerer med busser. Passagererne skal dog påregne en forsinkelse på en halv time til en time, og Banedanmark siger, at det kan tage lang tid at få broen klar til togdrift. 

Kilder: Nordjyske, Politiken, BT og EB

content-loader
content-loader
content-loader