Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De to lærere og 13 elever sejlede i denne båd, da de kæntrede fredag eftermiddag under et rekordforsøg. Foto: Alarm112danmark.dk

To piger svømmede 500 meter efter hjælp

Fredag kæntrede en båd med 13 efterskoleelever og to lærer i Præstø Fjord. Alle pånær en af lærerne, blev reddet op fra det iskolde vand. Og det kan de takke to heltemodige piger for.

Af Troels Lykke |

To af de piger, der var ombord i den kæntrede båd trodsede det iskolde vand og svømmede med alle odds imod sig 500 meter i tungt, gennemblødt vintertøj, før de fik reddet sig i land og tilkaldt hjælp.

Lidt over klokken halv et fredag fik den ene af pigerne kæmpet sig på land og fik kontakt med bilforhandler, Morten Schjelde Andersen.

- Jeg skal indrømme, at da hun stod her, så vidste jeg ikke lige, hvad jeg skulle tro. Hun var kridhvid og afkræftet, siger Morten Schjelde Andersen til Ekstra Bladet.

Pigen lånte bilforhandlerens mobiltelefon, og ringede selv 112 og forklarede at hendes venner og lærer lå og kæmpede for livet i det iskolde vand, skriver bt.dk.

Fem unge i respiratorer

Søndag er status, at fem elevers tilstand fortsat er kritisk.

De ligger i kunstigt koma i respiratorer, efter at deres legemstemperatur langsomt er hævet til 33-34 grader, og alles hjerter fungerer nu.

Først mandag forventer lægerne at gøre et forsøg på at vække dem, og her vil det så blive klart, om deres hjerner og organer har lidt skade,skriver eb.dk.

content-loader
content-loader
content-loader