Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Foto fra Præstø Havn: Alarm112danmark.dk

Smed støvlerne og svømmede i land

16-årige Nicklas Bøhm kæmpede i en time i Præstø Fjords iskolde vand, efter båd kæntrede i fredags. Han var tæt på at give op. Seks personer vækkes i aften fra kunstig koma.

Af Troels Lykke |

Nicklas Bøhm overmandede det iskolde vand og distancen til land, og selv om han flere gange undervejs var ved at give op, reddede den 16-årige efterskoleelev sig i land.

Han er hårdt mærket af sin overlevelseskamp i Prøstø Fjord, men trods alt i live og hjemme i forældrenes lejlighed i det sydlige København.

Hans mor fortæller hans hjerteskærende historie, da han selv endnu er for afkræftet. Det er en hjerteskærende beretning om en barsk kamp for livet.

- Nicklas får besked på, at han sammen den kvindelige lærer og to andre elever skal svømme ind mod land - omtrent 500 meter i to grader varmt vand.

- Flere gange undervejs overvejer han, om han skal give op, siger moderen, Karina Bøhm til Ekstra Bladet.

Med støvlerne

Nicklas er på dette tidspunkt iført vintertøj og støvler. Men støvlerne er så tunge, at de trækker ham ned under vandet. Han får derfor skubbet støvlerne af fødderne, så han bedre kan svømme i det to grader kolde vand.

Nicklas når søbredden og kravler i land. Han må fortsætte til lands efter hjælp alene, da læreren og de to skolekammerater falder om. Moderen fortæller, hvordan Nicklas kæmper sig videre, trods nedkøling og hallucinationer.

Seks af hans skolekammerater ligger stadig i kunstig koma på Rigshospitalet.

Kilde: eb.dk

content-loader
content-loader
content-loader