Gå til hoved-indhold
Kommunikationen svigtede under redningsaktionen i Præstø. Foto: Alarm112danmark.dkKort Nyt
Kommunikationen svigtede under redningsaktionen i Præstø. Foto: Alarm112danmark.dk

Præstø-ulykke: Koks i kommunikationen

Den øverste ledelse af det akutte beredskab på Alarmcentralen i Region Sjælland blev hægtet af under den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord.

Af katrine bertelsen |

I perioder var ledelsen af den akutte indsats på Slagelse Sygehus uden viden om, hvad der foregik på ulykkes-stedet i Præstø. Det skriver dr.dk/sjælland.

Kommunikationen, som den skal foregå ifølge beredskabsplanen, svigtede på afgørende måde. Det var konklusionen da der var debriefing på Slagelse Sygehus forleden.

Det skyldes ifølge lederen af det præhospitale beredskab i Region Sjælland, Niels Christian Ahn, at den helikopterlæge, der overtog krisestyringen i Præstø, meldte direkte til Rigshospitalet fordi han til daglig er ansat der.

I kampens hede glemte han simpelthen at det var Region Sjællands alarmcentral, der skulle have meldingerne om hvilke sygehuse de mange patienter var på vej til.

Til alt held skulle de fleste patienter til Rigshospitalet - og alle de bjærgede overlevede. Helikopterlægen på ulykkesstedet ydede en fantastisk indsats sammen med de øvrige læger på stedet.

content-loader
content-loader
content-loader